Élet-Stílus

Két-három aranyat hozhat a kajak-kenu csapat

Négy női és hét férfi kajakos, valamint öt kenus képviseli Magyarországot a pekingi ötkarikás játékokon - velük szemben két-három aranyérem az elvárás.

A Maty-éri vízicentrumban tartott csapatbemutatóval elbúcsúzott a 16 fős magyar kajak-kenu csapat, amely két turnusban, jövő szerdán és szombaton utazik el Pekingbe.

A közvélemény ezúttal is sikeres szereplést, több aranyérmet vár a sportág képviselőitől, míg a „szakvezetés” két-három aranyat és még ugyanennyi dobogós helyezést remél.

„Két-három arany- és ugyanennyi további érem megszerzését várom a csapattól, és szeretnénk a magyar olimpiai küldöttség összpontjaihoz további helyezésekkel is hozzájárulni” – fogalmazta meg az elvárásokat a szövetségi kapitány.
Angyal Zoltán elmondta: jól áll a válogatott felkészülése, ugyanakkor tartanak a rájuk váró kínai körülményektől.

Elbúcsúzott a kajak-kenu csapat (MTI)

Elbúcsúzott a kajak-kenu csapat (MTI)

A magyar kajakosok, illetve kenusok 17 arany mellett 26 ezüstöt és 24 bronzot szereztek eddig az ötkarikás játékokon – náluk csak a vívás (34), az úszás (23), valamint birkózás (19) honi képviselői büszkélkedhetnek több olimpiai bajnoki elsőséggel.

A kajak-kenu küldöttségből Kovács Katalin egyesben és Janics Natasával kiegészülve párosban, a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak kettes, valamint a kenus Vajda Attila pályázik a legnagyobb eséllyel az aranyéremre. A kajak-kenu küzdelmeit augusztus 18. és 23. között rendezik Pekingben.

A pekingi magyar csapat
Férfiak:
K-1 500: Vereckei Ákos
K-1 1000: Benkő Zoltán
K-2 500 és 1000: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor
K-4 1000: Sík Márton, Beé István, Bozsik Gábor, Vereckei
C-1 500 és 1000 m: Vajda Attila
C-2 500: Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály
C-2 1000: Kozmann György, Kiss Tamás

Nők:

K-1 500: Kovács Katalin
K-2 500: Kovács, Janics Natasa
K-4 500: Kovács, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Janics

Ajánlott videó

Olvasói sztorik