Élet-Stílus

UEFA-kupa: győri és debreceni továbbjutás

A Győri ETO 2-1-re nyert a grúz Zestafoni vendégeként a labdarúgó UEFA Kupa első selejtezőkörének visszavágóján és 3-2-es összesítéssel bejutott a második kvalifikációs fordulóba. Este a Debrecen otthonában 1-0-ra legyűrte a kazah Sahtar Karagandit, és 2-1-es összesítéssel kvalifikálta magát.

Az első félidőben a győrieknél volt többet a labda, ők irányították a találkozót, a grúz kapuig viszont csak elvétve jutottak el, mert a házigazdák fegyelmezetten és nagyon keményen védekeztek.

A második játékrész elején a hazai vezetésre egy perc múlva válaszolt a magyar együttes, amelynek támadójátéka lendületesebb lett Kovács Zoltán beállása után. A 67. percben a szintén csereként pályára lépett Pákolicz fejesével már Egervári Sándor gárdája vezetett.

Kovács Zoltán új lendületet vitt a játékba (MTI)

Kovács Zoltán új lendületet vitt a játékba (MTI)

A győriek előnyük birtokában sem húzódtak vissza, próbálták a hazaiak térfelén tartani a labdát. A 80. percben Pintér, a 92.-ben a grúzoknál Lobzsanidze követett el olyan szabálytalanságot, amelyért járt a második sárga lap, így mindkét együttes tíz-tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Idegenbeli győzelmüknek köszönhetően a győriek bejutottak a második selejtezőfordulóba, melynek sorsolása pénteken lesz.

Ismét összecsapott Bajzát és Dos Santos (MTI)

Ismét összecsapott Bajzát és Dos Santos (MTI)


Debrecenben az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, de helyzetei csak a hazaiaknak voltak; Rudolf a kapuba is betalált, így előnnyel zárták a játékrészt a házigazdák.

A második 45 percben aktívabbak lettek a kazahok, már helyzetig is eljutottak, de továbbra is a debreceniek voltak veszélyesebbek, akik, ha jobban koncentrálnak a befejezéseknél, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Rudolf szerezte a hazaiak találatát (MTI)

Rudolf szerezte a debreceniek találatát (MTI)

Sikerével Herczeg András együttese a Győrhöz hasonlóan bejutott a második kvalifikációs fordulóba.

UEFA-kupa, selejtező

1. forduló, visszavágó:

Zestafoni (grúz)-Győri ETO 1-2 (0-0)
Zestafoni, 4000 néző. Vezette: Kakosz (görög)
Gól: Gociridze (52.), illetve Jäkl (53.), Pákolicz (67.)
Kiállítva: Lobzsanidze (92.), illetve Pintér (83.)
Sárgalap: Lobzsanidze (13., 92.), Dausvili (56.), Jonanidze (76.) illetve Pintér (18., 83.), Józsi (40.)
Zestafoni: Khaszvadze – Todua, Boyomo, Lobzsanidze, Vieira – Dausvili, Tchassem (Jonanidze, 74.), Dzarija (Kvaskvadze, 62.), Oniani (Dos Santos, 82.) – Gociridze, Gelasvili
Győri ETO: Sztevanovics – Nikolov (Kovács I. Z., 55.), Supics, Bank, Pintér – Koltai, Jäkl, Józsi (Pákolicz, 55.), Bicak – Bajzát (Kovács II. Z., 72.), Tokody
Továbjutott: a Győri ETO 3-2-es összesítéssel.

DVSC-TEVA-Sahtar Karagandi (kazah) 1-0 (1-0)
Debrecen, 6000 néző. Vezette: Christoffersen (dán)
Gól: Rudolf (38.)
Sárgalap: Bernáth (2.), Huszák (37.), Takács (74.) illetve Glusko (58.), Szamcsenko (62.), Peric (82.)
DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth, Komlósi (Szűcs, 21.), Mészáros, Takács Z. – Huszák (Dombi, 69.), Kiss Z., Leandro, Czvitkovics – Rudolf, Bogdanovics (Kerekes, 46.)
Karagandi: Lorija – Kiszlicin, Djordjevics, Kornyijenko, Rusnac – Glusko, Lovcsev, Kenetajev (Szamcsenko, 46.), Asirbekov (Kozsusko, 73.) – Pacanda, Perics.
Továbbjutott: DVSC-TEVA 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik