Élet-Stílus

Peking: visszalépett egy magyar úszó

Megfogyatkozott a létszám. Verrasztó Dávid lemondta szereplését az olimpián, így nem utazott el szerdán délután a magyar úszócsapattal Pekingbe.

Az úszóválogatott 31-es létszáma eggyel csökkent, Verrasztó Dávid ugyanis nem változtatott a korábbi elhatározásán, és lemondta a pekingi részvételét, amelyről egyébként még édesapja, a volt világhírű versenyző sem tudta lebeszélni.

A 20 esztendős úszó azzal indokolta távolmaradását, hogy egyelőre csak tartalékként került az utazók közé, s ha nem versenyezhet, túl nagy szomorúságot jelentene számára a lelátóról nézni végig a versenyeket – tájékoztatott a MOB. Verrasztót a 4×200 méteres gyorsváltóban nevezték.

„Dávidnál pszichés gát lépett fel, édesapja pszichiáternél is járt vele. Sajnálom és nem értek egyet a döntésével, de nálam jobban szenved az édesapja, aki nem tudta meggyőzni fiát” – fogalmazott Gyárfás, az úszószövetség elnöke. Hozzátette: Verrasztó Dávid szerinte 400 vegyesen döntőbe juthatott volna az olimpián, de ebben a számban ketten is – Cseh László és Kis Gergő – jobb eredményt értek el nála, így nem volt nevezhető.

Verrasztó Dávid nem tartott a csapattal (MTI)

Verrasztó Dávid nem tartott a csapattal (MTI)

A magyar úszóválogatott szerda koradélután a Hainan kínai légitársaság menetrend szerinti járatával kelt útra Pekingbe.

Útra keltek

Az úszók mellett a két tornászunk, Böczögő Dorina és Gál Róbert, valamint Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség főtitkára és Tállay András főorvos is szerdán utazott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik