Élet-Stílus

Montoya a Forma-1-et kritizálja

Az egykori Williams- és McLaren-pilóta, Juan Pablo Montoya újabb interjúban ostorozza a Forma-1-et. A kolumbiai nem bánja, hogy a NASCAR-ra váltott.

„A Forma-1-ben azt várják az embertől, hogy robot legyen. Ha valakinek erős személyisége van, biztosan gondjai lesznek. Egyáltalán nem bánom, hogy átjöttem a NASCAR-ba. Az F1-ben nagyon sokan elfelejtik, hogy ez az egész egy sport” – így az egykori Williams- és McLaren-versenyző, aki két éve kiszállt a száguldó cirkuszból; s annak ellenére jó döntésnek tartja a váltást, hogy a NASCAR-ban messze nem olyan sikeres, mint az F1-ben – nyolcszor végzett a top tízben, és egyszer nyert.

Hét futamot nyert az F1-ben (vezess.hu)

Hét futamot nyert az F1-ben (vezess.hu)

Montoya, aki bevallása szerint a BMW-Williamsnél jó érezte magát, Ron Dennist, a McLaren főnökét is kritizálta, egykori csapattársáról, Kimi Räikkönenről viszont gyakorlatilag nem is tud mit mondani. „Ron furcsa pali. Az egyik este még kellemesen elvacsorázgattunk, majd másnap ráköszöntem, de mintha nem is ugyanaz az ember lett volna. Kimi esetében nem kérdés, hogy ki lehet-e jönni vele vagy sem, mert sohasem beszél. Úgy nem lehet valakit megismerni, ha meg sem szólal” – mondta Montoya.

A kolumbiai a mai F1-es pilótákat sem tartja sokra: „állandóan csak panaszkodnak, ahelyett, hogy csak versenyeznének”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik