Élet-Stílus

Iszinbajeva újabb világrekordja

Az orosz Jelena Iszinbajeva kiváló formában van: új világcsúccsal, 5,04 méterrel nyerte a női rúdugrást a monte-carlói atlétikai Szuper Grand Prix-viadalon.

A 26 éves orosz versenyző saját rekordján javított egy centimétert, melyet bő két hete, július 11-én a rómi Golden League-viadalon állított fel. Akkor úgy nyilatkozott: ez még csak a kezdett. Igaza volt. Iszinbajeva pályafutása során már huszonharmadszor javította meg a világ legjobb eredményét.

A monte-carlói Szuper Grand Prix-viadalon a női magasugrás olimpiai és világbajnoka a harmadik kísérletre érte el az új világcsúcsot jelentő 504 centiméteres eredményét.

Akcióban Jelena Iszinbajeva (Getty)

Akcióban Jelena Iszinbajeva (Getty)

Egyébiránt nem csak Iszinbajeva remekelt Monte-Carlóban: a nőknél a távolugró portugál Naide Gomes (7,12 m), a 400 gátas jamaicai Melaine Walker (53.48), a férfiaknál pedig 1500-on a kenyai Daniel Kipchirchir Komen (3:31.49 p) nyert a világ idei legjobb eredményével.

A 100 méteres sprintszámokban a férfiaknál a jamaicai Asafa Powell (9.82), a nőnél honfitársa Kerron Stewart (10.94) nyert kiváló idővel. Már olimpiai formában vannak az atléták…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik