Élet-Stílus

Görbicz jobban van

Görbicz Anita állapota javul, szombaton valószínűleg elutazhat Pekingbe - árulta el Balogh Péter, a magyar női kézilabda-válogatott csapatorvosa.

Az orvos tájékoztatása szerint a hétfőn a jobb lábfején harmad- és részben másodfokú égési sérüléseket szenvedett Görbicz Anita állapota javult, sebei szépen gyógyulnak, és még szerdán elhagyhatja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat.

A 25 éves játékos a lábára egy speciális, zselatinos kötést kapott, amelyet két napig kell viselnie. Továbbra is keveset mozoghat, és addig szigorú pihenést írtak elő a számára.

Nem dőlt ki - ott lesz Pekingben (MTI)

Nem dőlt ki – ott lesz Pekingben (MTI)

Balogh Péter péntekre rendelte vissza kontrollra a klasszis irányítót, aki a jelenlegi állás szerint szombaton elrepülhet a válogatottal Pekingbe, de zárt cipőben, leghamarabb a sérülésétől számított két hét múlva tréningezhet. Játékára valószínűleg már csoportmérkőzéseken sor kerülhet.

A Hajdu János vezette magyar női kézilabda-válogatott a világbajnoki aranyérmes orosz, valamint a vb-bronzérmes német, a dél-koreai, a svéd és a brazil csapattal került azonos csoportba az olimpián, míg a másik ágon a norvég, a román, a francia, az angolai, a kazah és a kínai együttes szerepel. A két csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Görbicz Anita hétfőn este otthonában szenvedett háztartási balesetet – forró olajjal öntötte le a lábfejét.

3 milliárddal segített az állam

Az állam több mint hárommilliárd forinttal támogatta a sportolók felkészülését a pekingi olimpiára és paralimpiára – jelentette be Páva Zoltán, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottság sport albizottágának elnöke.

Kifejtette, hogy a soha nem látott mértékűre emelkedett anyagi hozzájárulás 58 százaléka még az év elején megérkezett a szakszövetségek számlájára.

A Magyar Olimpiai Bizottságnak juttatott 430 millió forinttal kapcsolatban a politikus közölte: az összeg valóban késve érkezett meg rendeltetési helyére, az efféle anomáliákat a jövőben várhatóan kormányrendelettel küszöbölik majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik