Élet-Stílus

Federer bajba került

A világelső Roger Federer a kiesés szélén táncolt a Cincinnatiben zajló tenisztorna 2. fordulójában, végül három szettben legyőzte az amerikai Robbie Gineprit.

Az első körben erőnyerő világelső rövidítésben elbukta az első szettet, majd a folytatásban 5:5-nél nagy bajba került, miután amerikai ellenfele harmadszor is elvette az adogatójátékát.

Robbie Ginepri a mérkőzésért szerválhatott. A világelső azonban megrázta magát, fogadóként megnyerte a sorsdöntő játékot, és a rövidítésben is jobbnak bizonyult. A döntő játszmában pedig már esélyt sem adott ellenlábasának – nullára nyerte a szettet.

Amennyiben Federer kikapott volna, sorozatban harmadik vereségét szenvedi el (Wimbledonban a spanyol Rafael Nadallal, Torontóban a francia Gilles Simonnal szemben bukott el), s erre az elmúlt öt esztendőben nem volt példa. De nyert, és még viccelődni is volt kedve a 2 óra 13 perces találkozót követően.

Nehéz helyzetből állt talpra (Getty)

Nehéz helyzetből állt talpra (Getty)

„Igazán boldog vagyok, hogy egymeccses győzelmi sorozattal tértem vissza. Komolyra fordítva a szót, annak tényleg örülök, hogy vesztes állásból tudtam győzni Ginepri ellen” – így Federer.

A négy és fél éve regnáló teniszkirály nagyon nem nyugodhat meg, hiszen ha nem jut legalább az elődöntőbe, Nadal pedig megnyeri a tornát, négy és fél év után kénytelen átadni a világranglista első helyét – éppen a spanyol menőnek.

„Ha átveszi az első helyet, szerintem megérdemelten teszi. Hosszú-hosszú ideig volt második. Ugyanakkor még én vagyok a világelső, és remélem, a mostani találkozó után nyerőszériába kerülök” – tette hozzá a 26 esztendős svájci klasszis.

Szávay és Czink is kiesett

Szávay Ágnes 1 óra 42 perc alatt, két játszmában kikapott az orosz Vera Dusevinától a 145 ezer dollár összdíjazású stockholmi női tenisztorna nyolcaddöntőjében. A második szett rövidítésében a magyar játékosnak két labdája is volt az egyenlítéshez, ám mindkettőt elpuskázta – írta az MTI.

A selejtezőből indult Czink Melinda is kikapott a montreali viadal második körében: az osztrák Tamira Paszek két szettben bizonyult jobbnak a magyar teniszezőnél, aki egyébként ezzel még nem búcsúzott a tornától, párosban ugyanis továbbra is érdekelt az ukrán Olga Savcsuk oldalán.

Stockholm, női torna, nyolcaddöntő:
Dusevina (orosz)-Szávay (2.) 6:4, 7:6

Montreal, női torna, 2. forduló:
Paszek (osztrák)-Czink 6:4, 7:5

Cincinnati, férfi torna, 2. forduló:
Federer (svájci, 1.)-Ginepri (amerikai) 6:7, 7:6, 6:0
Söderling (svéd)-Robredo (spanyol, 12.) 7:6, 6:4
Karlovic (horvát, 16.)-Acasuso (argentin) 6:3, 7:6

1. forduló:
Verdasco (spanyol, 10.)-Estrella (dominikai) 6:3, 7:5
Gasquet (francia, 11.)-Llodra (francia) 3:6, 6:1, 1:0 – feladta
Bolelli (olasz)-Anderson (dél-afrikai) 6:3, 7:6 (7-1)
Lapentti (ecuadori)-Cilic (horvát) 7:6, 6:2
Moya (spanyol)-Tipsarevic (szerb) 7:6, 7:5
Guccione (ausztrál)-Levine (amerikai) 6:3, 6:4
Clement (francia)-Johansson (svéd) 7:6, 6:7, 6:3
Serra (francia)-Becker (német) 4:6, 7:6, 6:4
Isner (amerikai)-Stoppini (olasz) 7:6, 6:3

Montreal, női torna, 2. forduló:
Kuznyecova (orosz, 4.)-Kudrjavceva (orosz) 6:1, 1:0 – feladta
Cibulkova (szlovák)-Gyementyjeva (orosz, 5.) 6:4, 6:2
Razzano (francia)-Zvonarjova (orosz, 8.) 6:3, 1:6, 7:6

1. forduló:
Pennetta (olasz, 15.)-Szavcsuk (ukrán) 1:6, 7:5, 6:3
Wozniak (kanadai)- (Chan Yung-Jan, tajvani) 6:2, 1:6, 7:5
Bammer (osztrák)-Adamczak (ausztrál) 6:7, 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik