Élet-Stílus

Ovációval fogadták Mészölyt Isztambulban

Filmsztárnak kijáró fogadtatásban részesült Mészöly Kálmán az isztambuli repülőtéren. A Fenerbahce egykori edzője még törökül is mondott egy-két mondatot - írta egy török nyelvű hírportál.

A Son Dakika („Utolsó perc”) című török hírportál „A Fener magyar ellenfele már Isztambulban” címmel számolt be az MTK Budapest labdarúgócsapatának a megérkezéséről. A cikk hosszan leírja, milyen meleg fogadtatásban részesült az isztambuli repülőtéren a magyar csapattal együtt érkező Mészöly Kálmán (akit törökül Karlman Mezsöly-ként említenek), aki a nyolcvanas években a Fenerbahce edzője és a török válogatott szövetségi kapitánya volt.

A repülőtéren tapssal és üdvrivalgással fogadták. Nyakába akasztották a futballklub sálját, valamint egy Fenerbahce-sapkát is kapott ajándékba. Mészöly pedig az üdvözlések közepette törökül mondta el a Fener-szurkolók szlogenjét: „A Fener a legjobb, nincs nála jobb. (“En büyük Fener, başka büyük yok”).

„Tudom, holnap nehéz napunk lesz. A Fener nagyon jól és magas színvonalon futballozik, de bízom a magyar csapat sikerében, mert mindenre felkészültünk” – nyilatkozta az újságíróknak Garami József, az MTK szakvezetője, aki elárulta, hogy videókon elemezték a Fenerbahce meccseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik