Élet-Stílus

Ír válogatottal erősített a Liverpool

A Liverpool együttesében folytatja pályafutását Robbie Keane, a Tottenham Hotspur ír válogatott futballistája. A támadó a két klub közötti hosszas huzavona után szerződött az Anfield Roadra.

A csatár négyéves szerződést írt alá új klubjával. A 28 éves labdarúgó szigetországi becslések szerint 20,3 millió fontért váltott egyesületet. A hétfőn a szokásos orvosi vizsgálatokon áteső Keane a BBC információi szerint mintegy 80 ezer fontot keres majd hetente.

A klubváltást sokáig ellenző londoniak 19 millió fontot kaptak, míg a kontraktus záradéka Keane teljesítményétől teszi függővé további 1,3 millió kifizetését.

A paktum létrejöttét megelőzően a Liverpool magatartását vitató Spurs-vezérkar tiltakozó beadvánnyal fordult a Premier League vezetőségéhez – a fővárosi egyesület azóta megbékélt, így visszavonta panaszát.

Robbie Keane hat év után távozott Londonból (MTI)

Robbie Keane hat év után távozott Londonból (MTI)

Ám a klubelnök David Levy a Tottenham honlapján megfogalmazta neheztelését:
„Nem volt egy szokványos klubváltás, szerződésnek távolról sem lehet nevezni. A Liverpool a háttérben végezte az aknamunkát – a kölcsönös, kétoldalú tárgyalásokról ez esetben nem beszélhetünk. Sajnos, Keane nem állt ellen a csábításnak, mi így kész helyzetbe kerültünk annak ellenére, hogy nem akartuk eladni egyik legjobb játékosunkat.”

A Liverpool a csatár hatodik klubja lesz, Keane korábban a Wolverhampton, a Coventry, az olasz Inter és a Leeds United szerelését viselte, mielőtt 7 millió fontért Londonba igazolt 2002-ben. A távozó Crouch helyére sürgősen helyettesítőt kereső Rafa Benítez első számú kiszemeltje érkezhet így Liverpoolba.

A 2007-es BL-döntős idén nyáron – az ír válogatott csapatkapitányért kiadott majd 21 millióval együtt – 32 milliót költött.

Korábban a védő Degen és Dossena, a kapus Cavalieri érkezett, míg a vörösök összesen 20 millióért váltak meg Crouchtól, Riisétől, Carsontól és Gutrie-től.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik