Élet-Stílus

Rontott a Tisza vízminőségén a romániai gátszakadás?

Vizsgálják a Tisza kárpátaljai szakaszának vízminőségét a Kárpátalja Megyei Állami Környezetvédelmi Felügyelőség szakemberei, miután a múlt héten a romániai Borsabánya zagytározójából üledék került a folyó vízgyűjtőjéhez tartozó Csiszla patakba.

A kárpátaljai környezetvédelmi felügyelőséget vasárnap délután – közép-európai idő szerint – 14 óra tájban értesítette a kolozsvári székhelyű Szamos-Tisza Vízgazdálkodási Hivatal arról, hogy román területen egy zagytározó gátszakadása következtében üledék került a Visó folyó mellékágába, a Csiszla patakba, közölte hétfőn a felügyelőség sajtószolgálata.

A jelentés szerint az ukrán környezetvédelmi szakemberek még vasárnap délután vízmintákat vettek a Tiszából az ukrán-román határ melletti Técső és az ukrán-magyar határon lévő Tiszaújlak vízmérőhelyein. A folyón levonuló árhullám miatt más vízmérőhelyeken csak a vízszint csökkenését és a közlekedési viszonyok rendeződését követően vesznek majd további mintákat a környezetvédelmi hivatal emberei – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik