Élet-Stílus

Nadal megállíthatatlan

Az idén a Roland Garroson és Wimbledonban is győztes spanyol Rafael Nadal zsinórban ötödik tornagyőzelmét aratta; a 2,615 millió dollár összdíjazású torontói viadal döntőjében a német Nicolas Kiefert győzte le két szettben. A Los Angeles-i női tornát Szávay Ágnes párospartnere, az orosz Dinara Szafina nyerte.

Nadal sorozatban 29. meccsét nyerte meg, s ez a mostani volt idei hetedik, pályafutása 30. tornagyőzelme, ugyanakkor a szezonban először ért csúcsra keménypályás versenyen.

„Bármelyik borításon képes vagyok nyerni. Győztem füvön, kemény pályán és salakon is. Amennyiben a legjobb játékomat tudom nyújtani, teljesen mindegy, hogy milyen anyag van a talpam alatt” – magyarázta a mallorcai klasszis, aki a torontói viadal döntőjében a világranglista 37. helyén álló, 2005 után először ATP-finálét játszó német Nicolas Kiefert győzte le.

A boldog győztes (Getty)

A boldog győztes (Getty)

A 22 esztendős spanyol az első szettben 2:2-nél, majd 5:3-nál is elvette ellenfele adogatójátékát, így 6:3-mal előnybe került. A második szett ötödik gémjében, 2:2-nél Kiefer került közel ahhoz, hogy lebrékelje riválisát, ám Nadal nagy nehézségek árán végül csak hozta a szervajátékát, majd ennek örömére rögtön ezután brékelt, majd 5:2-nél szintén megtetette ezt.

Nadal karrierje során másodszor diadalmaskodott ezen a tornán (Rogers Cup), s ezzel tovább csökkentette a világelső svájci Roger Federerrel szembeni hátrányát. Már csak 300 pont választja el a két teniszezőt a hagyományos rangsorban.

Los Angeles, női torna, döntő:
Szafina (orosz, 4.)-Pennetta (olasz, 10.) 6:4, 6:2

Toronto, férfi torna, döntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Kiefer (német) 6:3, 6:2

Szafina győzelme

Az orosz Dinara Szafina nyerte a Los Angeles-i keménypályás női tenisztornát, miután a döntőben magabiztosan, 6:4, 6:2-re verte az olasz Flavia Pennettát. Szávay Ágnes 22 esztendős párospartnere idei második, pályafutása során pedig a hetedik trófeáját hódította el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik