Élet-Stílus

Homokon Brazília a legjobb

Brazília triplázott, egymásután harmadszor nyerte meg a strandfutball-világbajnokságot - a 2008-as, Marseille-ben rendezett viadal döntőjében Olaszországot győzte le. A harmadik helyen a portugálok végeztek.

A brazilok Olaszország döntőbeli legyőzésével zsinórban harmadszor lettek a „homok urai”. A dél-amerikaiak már 5-0-ra is vezettek a franciaországi strandfutball-vb fináléjában (amelyen egy magyar, Mészáros István fújta a sípot), Bruno és Sidney duplázott, s Andre is betalált, ám a végén az olaszok három gólt is szereztek, elviselhetőbbé téve ezzel a vereségüket. Itáliai részről egyébként Diego Maradona Junior, az argentinok legendájának fia is feliratkozott az eredményjelzőre.

„A döntőben ugyan kikaptunk, ugyanakkor így is felülmúltuk a várakozásainkat, hiszen előzetesen a célunk a negyeddöntőbe jutás volt” – magyarázta Massimiliano Esposito, az olaszok csatára. „Mindig többet akarunk mutatni, egyúttal minden mérkőzésen világossá szeretnénk tenni azt, hogy Brazília a legjobb ebben a műfajban. Azt hiszem, most büszkék lehetünk magunkra” – nyilatkozta az egyik világbajnok, Benjamin.

A homok urai (fifa.com)

A homok urai (fifa.com)

A harmadik helyet a bronzmeccsen a spanyolokat 5-4-re legyőző portugálok szerezték meg, elsősorban a triplázó Madjernek köszönhetően, aki 13 találattal gólkirály lett.

A vb legjobbjának a harmadik helyért kiírt meccsen szintén három gólt szerző spanyol Amarellét választották meg.

Strandfutball-vb, döntő:
Brazília-Olaszország 5-3

A 3. helyért:
Portugália-Spanyolország 5-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik