Élet-Stílus

Angliából erősített az olasz bajnok

Az olasz bajnok Inter nem küzd tovább Frank Lampardért, és inkább leigazolta a ghánai Sulley Muntarit a Portsmouthtól. Az olasz klub nem tervez több igazolást.

Sulley Muntari négyéves szerződést kötött az Interrel. Hivatalosan nem közölték, hogy az olasz klub mennyit fizetett a Portsmouthnak a 23 éves ghánai középpályásért – az olasz sajtó ugyanakkor 16 millió euró körüli transzferdíjról cikkezik.

Muntari korábban már játszott a Serie A-ban, 2002 és 2007 között az Udinese alkalmazottja volt, majd egy szezont húzott le a Portsmouthban, amellyel FA-kupa-győzelmet ünnepelhetett. Megszerzésével eldőlt, hogy Frank Lampard nem igazol Milánóba, és vélhetően következő szezonban is a Chelsea-t erősíti. A középpályásnak még egy évig szerződése van a londoni klubbal.

Az Inter új vezetőedzője, Jose Mourinho ugyan szerette volna csapatában tudni az angolt, ám különösen nem bánkódik, hogy le kell mondania róla. „Egyáltalán nem vagyok csalódott. A lényeg, hogy egy játékos azt tegye, ami boldoggá teszi. ha ő úgy dönt, hogy marad a Chelsea-ben, mert az neki jó, hát én vele örülök” – így a portugál edző.

Sulley Muntari visszatér Olaszországba (wordpress.com)

Sulley Muntari visszatér Olaszországba (wordpress.com)

Mancini (AS Roma) és Muntari megszerzését követően az Inter igazgatója bejelentette, hogy a klub letudta a nyári bevásárlást, nem tervez további igazolást. „Nem veszünk több játékost a nyáron, Muntari volt az utolsó” – jegyezte meg Gabriele Oriali.

„Mourinho 22 mezőnyjátékossal és három kapussal kíván dolgozni, így most keretszűkítés következik, és néhány játékosnak fájdalmas búcsút kell mondanunk” – tette hozzá a fentiekhez a sportvezető. A hírek szerint Hernan Crespo és David Suazo állása van veszélyben az Internél.

Robbie Keane Liverpoolban

Robbie Keane a Tottenhamtól a Liverpoolhoz igazolt. Az ír válogatott támadó négyéves szerződést írt alá új klubjával. A 28 éves futballista árát nem hozták nyilvánosságra, angol becslések szerint 22,8 millió euróért váltott klubot (MTI).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik