Élet-Stílus

Győzelemmel kezdett a Loki és az Újpest

A kupagyőztes Debrecen egy feledhető találkozón egy góllal verte a vendég Zalaegerszeg csapatát a Soproni Liga első fordulójában. Győzött az Újpest, a Siófok és az újonc Haladás is, míg a REAC és a DVTK megosztozott a pontokon.

A Debrecen és a ZTE sem lehet büszke szombati produkciójára, ugyanis rettentően gyenge meccset játszott a két csapat.

Egy jogtalan büntetővel a vendég zalaiak szereztek vezetést. Meye a tizenhatoson kívül bukott orra, Kassai mindenesetre a tizenegyes pontra mutatott, Waltner pedig higgadtan a hálóba gurított. A DVSC egy szintén jó indulattal befújt tizenegyessel egyenlített. Ezt Rudolf harcolta ki, s ő is értékesítette.

A két gólon kívül alig akadt helyzet. Mindössze Kerekes lehetősége (a csatár 10 méterről éppen Vlaszákot találta meg), Ruldolf kapáslövése (Vlaszák a léc alól tolta ki a labdát), illetve átellenben Waltner kaput elkerülő közeli fejese érdemel említést.

A második félidő szemernyivel sem volt jobb, mint az első. A Debrecennek három, a ZTE-nek egy valamirevaló helyzete akadt, s gólt csak a hazaiak szereztek. Czvitkovics távoli lövése még elkerülte a kaput, Dombi jobboldali beadása után Rudolf azonban már – Vlaszák lábai között – a kapuba lőtt. Végén még Kiss tesztelte távolról a kapust, aki védett a bal felső sarok előtt. A másik oldalon Waltner került helyzetbe, kicsit azonban meglökték, így Csernyánszki menteni tudott a csatár elől.

Kétszer jártak túl Vlaszák Géza eszén (MTI)

Kétszer jártak túl Vlaszák Géza eszén (MTI)

„Gyenge mérkőzés volt, nem játszottunk jól, csak a győzelemnek örülhetünk. Csupán egy pozitívum akadt, hogy hátrányból fordítottunk. Többet tudunk ennél” – mondta a Sport TV-nek Herczeg András, a csütörtöki UEFA-kupa selejtező visszavágójára készülő debreceniek klubmenedzsere.

Egygólos hazai sikerek

Az Újpest is győzelemmel kezdte a bajnokságot, hazai pályán egy góllal győzte le a Nyíregyházát. Az első félidőben a nyáron igazolt Kabát szabadrúgása gólja mellett számtalan helyzetet elpuskáztak a lila-fehérek, és a folytatásban is nagy fölényben játszottak. Ráadásul a 66. percben emberelőnybe kerültek, ám ahelyett, hogy növelték volna az előnyüket, a nyíregyháziak előtt adódtak helyzetek, de az eredmény nem változott.

A Siófok némi meglepetésre hazai pályán 1-0-ra a Fehérvárt. Jóllehet, a vendégek az egész mérkőzésen többet birtokolták a labdát, ám a siófokiak kevés helyzetükből egyet kihasználva meg tudták nyerni a kemény, sok szabálytalanságot hozó mérkőzést. A 16. percben Kanta Szabolcs szabadrúgása Sütő fejelt a léc alá. A fehérváriak végjátékban a kapujához szegezték a hazaiakat, ám nem jártak szerencsével.

Az újonc Haladás egy góllal nyert az UEFA-kupában szereplő Győr ellen. A vendég ETO kezdte jobban a mérkőzést, ám a kezdeti megilletődöttség után a Haladás magára talált, és az első félidő végén Tóth Péter, majd Kuttor is a kapuba fejelt. A fordulás után a Győr Bicak bólintásával gyorsan szépített, majd a folytatásban nagy elánnal támadott, de a foggal-körömmel védekező hazaiak megőrizték egygólos előnyüket, és négy év után győzelemmel tértek vissza a magyar élvonalba.

Egy-egy gól, kevés helyzet Rákospalotán

Kevés helyzet, kiegyenlített küzdelem jellemezte az 1-1-es döntetlent hozó REAC-Diósgyőr mérkőzést. A hazaiak vezető góljára gyorsan válaszoltak a diósgyőriek az első félidőben. Az egyik oldalon Cseri fejelt 8 méterről a bal alsóba, míg átellenben Tóth Mihály félfordulattal bombázott a kapuba. A második félidőben nem született újabb gól, s helyzet sem igen akadt.

Fény Rákospalotán

Ünnepélyes keretek között adták át a Budai II Stadion reflektorait. A rákospalotaiaknak a világítás hiánya miatt tavasszal Sopronban kellett rendezniük hazai meccseiket.

Soproni Liga, 1. forduló:
DVSC-TEVA – ZTE FC 2-1 (1-1)
Gól: Rudolf (38., 11-esből, 66.), ill. Waltner (21., 11-esből)

REAC-Diósgyőri VTK 1-1 (1-1)
Gól: Cseri (26.), illetve Tóth M. (30.)

BFC Siófok-FC Fehérvár 1-0 (1-0)
Gól: Sütő (16.)

Haladás-Győri ETO 2-1 (2-0)
Gól: Tóth P. (41.), Kuttor (45.), ill. Bicak (49.)

Újpest FC-Nyíregyháza 1-0 (1-0)
Gól: Kabát (41.)
Kiállítva: Lazareanu (66., Nyíregyháza)

Hétfő:
Kecskeméti TE-ERECO – Paksi FC, 20:00

Kedd:
Budapest Honvéd-Vasas, 20:00

Pénteken játszották:
Gabona Trans-Kaposvár – MTK Budapest 3-1

Elhunyt győri László

Életének 68. évében elhunyt Győri László, korábbi FIFA-játékvezető. Győri László 1960-ban tette le a játékvezetői vizsgát, több mint 200 hazai élvonalbeli mérkőzésen működött közre, ezzel harmadik a bírók örökrangsorában. Visszavonulása után ellenőrként dolgozott és komoly szerepet vállalt a játékvezetők képzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik