Élet-Stílus

Elmaradt a Czink-bravúr

A szerencsés vesztesként főtáblára jutó Czink Melinda a Los Angeles-i torna harmadik fordulójában két játszmában kikapott a sokkalta esélyesebb, első helyen kiemelt, világranglista-második szerb Jelena Jankovicstól.

Czink Melinda szerencsés vesztesként, az orosz Szvetlana Kuznyecova sérülése miatt került a főtáblára, majd ott a francia Virginie Razzanót és az ukrán Olga Savcsukot is legyőzte – az első helyen kiemelt, világranglista-második Jelena Jankovics azonban már túl nagy falatnak bizonyult a számára.

Jóllehet, ezúttal is remekül küzdött a 25 esztendős magyar játékos, mi több: az első játszmában egyszer le is brékelte szerb riválisát, Jankovics azonban kétszer is fogadóként nyert gémet, és így 6:3-mal került lépéselőnybe. A folytatásban az esélyesebb szerb ismét kétszer vette el Czink adogatását, s mivel szervajátékai során már nem hibázott, könnyen hozta a második szettet – egy óra és 11 perc alatt jutott tovább.

Keményen küzdött, de elbukott (Getty)

Keményen küzdött, de elbukott (Getty)

Jankovics hét ászt vágott be a mérkőzés során, továbbá első szerváinak 81 százalékából szerzett pontot. „Ha mindig így szerválnék, sokkal könnyebb lenne az életem” – magyarázta Jankovics, aki Wimbledonban összeszedett sérülése után Los Anglesben tért vissza, és amennyiben megnyeri a tornát, úgy átveheti a vezetést Ana Ivanovicstól a világranglista élén.

„Már nem érzek fájdalmat, s ez jó. Egy kis izomlázam azért van, két hétig ugyanis semmit sem tettem, most meg naponta játszom. Persze itt az idő, hogy formába lendüljek” – tette hozzá a 23 éves szerb játékos.

Los Angeles, 3. forduló (negyeddöntőbe jutásért):
Jankovics (szerb, 1.)-Czink 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik