Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: luxus és divat esős napokra

Nagyon téved az, aki azt hiszi, az esernyőpiac nem fedezte fel magának azt a réteget, aki ezt az eszközt is presztízsnek tekinti. A filozófia egyszerű: az esernyő öltöztet. Luxusesernyők ékkövekkel, divatesernyők designerektől.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Obama-relikviák gyűjtőknek
T-Rex a nappaliban
Lézer bakelitőrülteknek

A gumicsizma húsz éve nem jelentett mást, mint a funkciónak tökéletesen megfelelő eszközt, legfeljebb azt lehetett eldönteni, hogy a sima „parasztos” fekete, vagy modernebb, sárgatalpú-kék, kéktalpú-sárga csizmát választjuk. A választék kicsit bővebb volt persze, de alapvetően itt vége is szakadt a gumicsizma-vásárlás nagy eldöntendő kérdéseinek. Manapság minden valamirevaló lábbeli cég gyárt divatos gumicsizmát, maga a gumicsizma is a divat egyik kelléke lett: elég csak körülnézni egy belvárosi sétálóutcában esősebb napon. Miért ne lenne ugyanígy az esernyőkkel is? Végül is, egy csínos hölgy vagy elegáns úr a Louis Vuitton táskájuk mellé csak cipelhet magával az aluljáróban beszerzett kínai műanyagesernyőt… A Csúcsfogyazstó erre keresett alternatívákat!

Csúcsfogyasztó: luxus és divat esős napokra 1

—-Luxusesernyők—-

A Pasotti Ombrelli patinás cég, a Verona melletti Mantovában alapította 1956-ban egy tucatnyi kézműves esernyőkészítő mester, akik tudásukat nagyapáiktól örökölték. A kézművesség, a minőségi anyaghasználat emelik ezeket az esernyőket a világ élmezőnyébe – ez persze árban is jelentkezik: egy Pasotti ernyőért legalább 100 dollárt (15 ezer forintot) kell fizetni, de a 4-500 dollár (60-75 ezer forint) sem ritka, modelltől függően. A márka védjegye a különlegesen díszített markolat, amely minden modellnél más, a díszítésről és a markolat fölött található arany, vagy ezüst gyűrűről azonban azonnal felismerni. Ez a kis gyűrű fogja össze zárt állapotban az ernyőt, így a szokásos tépőzáras szalag sem zavarja a képet, amikor az ernyő nyitva van. Hölgyeknek és uraknak egyaránt készül kollekció.

Nézze meg képgalériánkat!

Nézze meg képgalériánkat a Pasotti ernyőkről!

—-Divatesernyők—-

Aki a divatra érzékeny, és szintén másra vágyik, mint a megszokott műanyag bóvli ernyő, de nem szeretne ennyi pénzt kiadni, találhat magának rengeteg olyan ernyőt, amely kitűnik az átlagból. Ilyenek a TRAY6 Design Lab divaternyői, melyek közül az egyik kollekciót a nemzetközileg elismert kalligráfia-művész, Bernard Maisner tervezte. Az ábécé elemek kalligrafikus felhasználása hipnotikusan szép mintákat hoz létre a bőrfogantyúval és üvegszálas vázzal készülő ernyőkön.

Nézze meg képgalériánkat!

Nézze meg képgalériánkat a Maisner ernyőkről!

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik