Élet-Stílus

Bajnokveréssel kezdődött az új szezon

Óriási meglepetéssel kezdődött a labdarúgó Soproni Liga 2008/2009-es szezonja, a bajnok MTK ugyanis két góllal kikapott a Kaposvár otthonában.

A nyáron több fontos játékosát elveszítő Kaposvár hatalmas meglepetésre legyőzte a bajnok és Szuperkupa-győztes MTK-t.

A mérkőzés elején többet birtokolta a labdát a fővárosi csapat, de helyzete nem volt. A mennydörgéssel kísért vihar miatt néhány percet állt a játék, majd a 25. percben egy vitatható tizenegyest kaptak a hazaiak, és kisvártatva még egyet.

Mind a két büntetőt az agilis Farkas Krisztián harcolta ki, s ezeket Zahorecz értékesítette magabiztosan. Az MTK alaposan megzavarodott a gyorsan bekapott két góltól, s még a félidő vége előtt megkapta a harmadikat is: Farkas Krisztián baloldali beadása után Bozsovics fejelt a bal alsó sarokba.

A Kaposvár sem villogott, ám élt a lehetőségeivel, így megnyugtató, 3-0-ás vezetésénél vonulhatott az öltözőbe, és a folytatásban nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

A Kaposvár a bajnok fölé nőtt (MTI)

A Kaposvár a bajnok fölé nőtt (MTI)

Többnyire ugyan a kaposvári térfelén folyt a játék a második játékrészben, ám a hazaiak jól védekeztek, így Zsidai lövését (fél méterrel ment mellé a labda) és Pátkai kísérletét leszámítva (Kovács védett) nem forgott veszélyben a Kaposvár kapuja.

A szépítés azért csak összejött az MTK-nak, a 85. percben Bori 17 méterről szabadrúgásból csavart a kapu bal oldalába.

Az MTK a jövő héten a Fenerbahce ellen játszik a BL selejtezőjében, s ilyen teljesítménnyel sok sansza nem lesz…

Soproni Liga, 1. forduló:
Gabona Trans-Kaposvár – MTK Budapest 3-1 (3-0)
Gól: Zahorecz (26., 30., mindkettőt 11-esből), Bozsovics (37.),
Kaposvár: Kovács Z. – Graszl K. (Petrók, 74.), Ribi, Zahorecz, Bogdán (Farkas Z., 70.) – Kovácsevics, Grúz, Obrics, Szakály D. (Wilfrid, 79.) – Farkas K., Bozsovics
MTK: Végh – Horváth L., Lambulic, Pintér Á., Pollák – Nagy G. (Kulcsár, 46.), Zsidai, Pátkai, Szabó Á. (Pál, 46.) – Urbán (Hrepka, 59.), Bori

Szombat:
DVSC-TEVA – ZTE FC, 15:00
REAC-Diósgyőri VTK, 20:00
Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC, 20:00
BFC Siófok-FC Fehérvár, 20:00
Újpest FC-Nyíregyházi Spartacus, 20:00

Hétfő:
Kecskeméti TE-ERECO – Paksi FC, 20:00

Kedd:
Budapest Honvéd-Vasas, 20:00

Megjött a pénz

Pénteken megérkezett az európai szövetség (UEFA) közel 750 millió forintnak megfelelő támogatása az MLSZ számlájára. A sportág európai szervezete 2,5 millió euróval támogatja a tervek szerint jövő év elején átadásra kerülő Telki edzőközpont megvalósítását, 800 ezer svájci frankkal pedig az OLLÉ műfüves pályaépítési programot segíti. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik