Élet-Stílus

Brückner az osztrákok kispadján

A cseh labdarúgó-válogatott korábbi kapitánya, Karel Brückner ül le az osztrákok kispadjára. Az idős edző a 2010-es vb végéig kötelezte el magát Ausztriában.

A 68 esztendős szakember az Európa-bajnokság után távozó Josef Hickersbergert váltja a „sógorok” kispadján, és a 2010-es vb végig kötött szerződést az osztrák szövetséggel.

Karel Brückner szintén a júniusi kontinensviadalt követően intett búcsút hazája válogatottjának, amelyet 2001-től irányított – méghozzá sikeresen. A csehek ugyanis 2004-ben Európa-bajnoki elődöntőt játszhattak, és a 2006-os világbajnokságra, valamint az idei Eb-re is kijutottak – igaz, mind a kétszer a csoportkört követően utaztak haza.

Karel Brückner irányítja az osztrákokat (uefa.com)

Karel Brückner irányítja az osztrákokat (uefa.com)

Brückner augusztus 20-án, a világbajnok olasz válogatott
elleni barátságos találkozón mutatkozik be osztrák szövetségi kapitányként, majd az ősszel kezdődő vb-selejtezők során a franciákkal, a románokkal, a szerbekkel, a litvánokkal és a feröerikkel szemben igyekszik kivezetni a rábízott válogatottat
a 2010-es, Dél-Afrikában sorra kerülő világbajnokságra.

Az osztrákok – akik a svájciakkal közösen rendezett kontinensviadalon nem jutottak tovább a csoportjukból – 1998-ban, Franciaországban szerepeltek utoljára vb-n.
Brücknert a cseh csapat élén Petr Rada váltotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik