Élet-Stílus

Emre és Meira Törökországba igazolt

Az MTK Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfeléhez, a Fenerbahcéhoz szerződött Emre Belözoglu, a Newcastle United török válogatott labdarúgója. Az isztambuli csapat városi riválisa, a Galatasaray is erősített: Fernando Meirát, a VfB Stuttgart portugál válogatott labdarúgóját szerezték meg.

A török válogatott csapatkapitánya olasz (Inter), illetve angliai (Newcastle United) kitérő után visszatér hazájába. A 27 éves Emre Belözoglu, aki a pályafutását a Galatasaray-ban kezdte, négyéves szerződést kötött a Fenerbahcéval. A részleteket nem hozták nyilvánosságra, de a megállapodás már hónapok óta a levegőben lógott.

A Newcastle már májusban engedélyezte a focistának, hogy tárgyaljon a kérőkkel. Egy ideig úgy tűnt, hogy erőnléti problémái miatt nem talál magának új klubot a válogatott középpályás, ám szerdán már a sajtó képviselőinek is bemutatták a Fenerbahce új szerzeményét.

Emre sérülés miatt alig játszott az Eb-n (MTI/EPA)

Emre sérülés miatt alig játszott az Eb-n (MTI/EPA)

“Hosszú éveken keresztül képviseltem a török futballt Európában, nagyon örülök, hogy hazatértem” – nyilatkozott Emre, aki a csapat harmadik nagy szerzeménye a nyáron, hiszen az Európa-bajnok spanyolok szövetségi kapitánya, Luís Aragones lett az együttes új vezetőedzője, valamint a spanyol gólkirály Dani Güiza is csatlakozott a kerethez.

Az MTK elleni BL-selejtező első felvonását július 30-án Isztambulban rendezik, míg a visszavágóra augusztus 6-án, a Szusza Ferenc Stadionban kerül sor.

A Fener városi riválisa, a Galatasaray is megerősítette a keretét. A török bajnokhoz igazolt Fernando Meira, a VfB Stuttgart portugál válogatott labdarúgója. A 30 éves védő 2002 óta játszott a sváboknál, összesen 173 mérkőzésen lépett pályára, 2007-ben bajnoki címet nyert és ő volt a gárda csapatkapitánya is. Meirát a holland válogatott Khalid Boulahrouzzal pótolják a stuttgartiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik