Élet-Stílus

Válságértekezlet a Ferrarinál

A Német Nagydíjon a Ferrari mindvégig esélytelen volt a McLarennel szemben. A futam utáni értekezletre maga az elnök, Luca di Montezemolo is beült. A csapatfőnök értetlenül áll a hétvége teljesítménye előtt.

A Gazzetta dello Sport hétfőn „Riadó a Ferrarinál” címmel jelentette meg beszámolóját a Német Nagydíjról, amelyben kiemelték, hogy az olasz csapat szégyenszemre „mindvégig csak védekezni volt képes, támadni nem” a McLarennel szemben.

A Ferrarinál sem nyugodtak, az elnök, Luca di Montezemolo – aki már a Brit Nagydíj után figyelmeztette a csapatot, hogy nem szabad több hibát elkövetniük – maga vezette a verseny utáni értekezletet Maranellóban. „Rá kell jönnünk, hogy miért voltunk annyival gyengébbek a McLarennél, mint még soha!” – nyilatkozta di Montezemolo hétfőn.

A McLarenek előrébb járnak (MTI/EPA)

A McLarenek előrébb járnak (MTI/EPA)

A csapatfőnök, Stefano Domenicali értetlenül áll az előtt, hogy a Ferrari nemcsak az időmérőn, hanem a versenyen sem volt kihívója a McLarennek. „Ez volt a hétvége egyik kritikus pontja. Tudjuk, hogy általában egy körön gyors a McLaren, de cserébe nem olyan erősek a versenyen. Sajnos vasárnap láthattuk, hogy nem ez volt a helyzet. Tekintve, hogy most a verseny első szakaszában is fél másodperccel lassabbak voltunk, látható, hogy valamit komolyan, részletekbe menően meg kell vizsgálnunk. De nem szabad kapkodnunk a megoldással, ilyen hibát nem követhetünk el” – mondta Domenicali.

A csapatfőnök szerint a világbajnok, Kimi Räikkönen egész hétvégén elégedetlen volt az autóval: „Már péntektől nem volt megelégedve az autó viselkedésével. Azt mondta, hogy túl instabil volt a hátsó rész, és rossz volt a tapadás. Összehasonlítva a megelőző heti teszttel, nem igazán értem, miért volt ez, hiszen akkor elég versenyképesek voltunk, ez is elemzésre szorul.”

Domenicali azt is elismeri, hogy Räikkönen gyenge formában volt, de egyelőre óvatosan fogalmaz: „Sem most, sem máskor nem szeretnék elhamarkodott következtetésekre jutni a pilóták helyzetéről. Silverstone után sem mondtam inkább semmit Felipéről, és most ugyanez a helyzet Kimi esetében is. Biztos, hogy őt bántja a legjobban a helyzet, és abban is biztos vagyok, hogy fordítani akar majd Magyarországon, ahogy a csapatnál mindannyian.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik