Élet-Stílus

A Richter mögé bújt az olasz maffia

Az olasz maffia zsarolással és fenyegetéssel próbált többségi tulajdont szerezni az SS Lazio labdarúgócsapatában. Erre a "Törött Szárnyak" kódnevű akció során derült fény: a nyomozás során a római hatóságok már hét embert letartóztattak, de egy magyar gyanúsítottat még keresnek.

A nápolyi maffia a tőzsdén keresztül szeretett volna többségi tulajdont szerezni az olasz élvonalban szereplő római együttesben a rendőrség információi szerint. A hatóság emberei lefülelték az akciót, és tíz személy ellen elfogatóparancsot adtak ki. Közülük hárman még szabadlábon vannak.

A kábítószer-csempészéssel szerzett pénzét a Casalesi-család Magyarországon mosta tisztára. “24 millió euró érkezett volna Magyarországról, a római klub megvásárlására” – nyilatkozta Gianluca Campana, római rendőrkapitány. Az ügyben a hatóság emberei a magyar Szilvás Zoltánt is keresik.

2006-ban a Lazio ultrái állítólag – a maffia megbízásából – életveszélyes fenyegetésekkel már megpróbálták rávenni Claudio Lotito elnököt, hogy adja el a klubot a csapat egykori támadója és elnöke, Giorgio Chinaglia által képviselt konzorciumnak. A 70-es években aktív csatár akkor úgy nyilatkozott, hogy a magyar Richter Gedeon megbízásából érdeklődik az egyesület iránt. Ezt a gyógyszercég cáfolta.

A 2006 óta folyó nyomozás során mostanra derült ki, hogy Chinaglia a maffia megbízásából tett ajánlatot a római klub részvényeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik