Élet-Stílus

Adebayor is játszhat a Haladás ellen

Várhatóan telt ház előtt lép pályára az Arsenal labdarúgócsapata kedden 18:30 órától Szombathelyen, a helyi Haladás ellen. Arsene Wenger nem kíméli a sztárjait, várhatóan Theo Walcott, Emmanuel Adebayor és Robin van Persie is pályára lép az edzőmeccsen.

A nyáron hagyományosan Ausztriában edzőtáborozó Ágyúsok fellépésére – amely sajtóértesülések szerint 50 millió forintba került a szervezőknek – az MTI információi szerint mind a 12 ezer jegy elkelt.

Gelei Károly mérkőzésszervező azt mondta, hogy a sérült cseh Tomas Rosicky és az Európa-bajnokság után még mindig szabadságát töltő spanyol Cesc Fabregas kivételével mindenki ott van a londoniak utazó keretében. Azt azonban hozzátette: arra nincs garancia, kik lépnek pályára, az kizárólag Arsene Wenger vezetőedzőn múlik, hogy szerepet kap-e például a holland Robin van Persie, a togói Emmanuel Adebayor, illetve az új szerzemény, a francia Samir Nasri.

A togói csatár bevetésre kész (MTI/EPA)

A togói csatár bevetésre kész (MTI/EPA)

Az Arsenal, amely hétfőn kezdte meg az ausztriai edzőtábort, s közvetlenül a meccsre érkezik Szombathelyre, szombaton játszotta első felkészülési találkozóját: a Barnet ellen 2-1-re nyertek a londoniak, akiknek kezdőcsapatában olyan sztárok szerepeltek, mint Manuel Almunia, Armand Traore vagy Theo Walcott.

Az élvonalban újonc Haladás számára ez lesz a főpróba a hétvégi bajnoki rajt előtt. Az angolok a magyar csapat után összecsapnak egy burgenlandi válogatottal, majd később a VfB Stuttgarttal, a Juventusszal, a Real Madriddal, az Ajaxszal és a Sevillával játszanak felkészülési meccset.

Szombathely, edzőmeccs:
Haladás-Arsenal (angol) 18.30 (Sport1)
Várható kezdőcsapatok (Forrás: Nemzeti Sport)
Haladás: Rózsa – Tóth P., Kuttor, Guzmics, Schimmer – Vörös, Molnár B., Kaj – Simon A., Kenesei, Oross
Arsenal: Almunia – Traoré, Clichy, Nordtveit, Sagna – Ramsey, Denílson, Hoyte – van Persie, Adebayor, Walcott

Ajánlott videó

Olvasói sztorik