Élet-Stílus

U19-es Eb: az olaszok következnek az elődöntőben

A magyar válogatott 2-1-re kikapott Németországtól, így csoportmásodikként jutott az elődöntőbe a 19 éven aluliak labdarúgó Európa-bajnokságán. A csapat szerdán Olaszországgal találkozik.

Már az összeállításokon látszott, ki tartalékol az elődöntőre: a spanyolok elleni kezdőcsapathoz képest hét helyen változtató Sisa Tibor a kulcsjátékosok közül pihentette Németh Krisztiánt, Gulácsi Pétert, Koman Vladimirt és Korcsmár Zsoltot is.

A motivált németek kezdték jobban a találkozót, s több kimaradt helyzet után Naki, a fehér mezesek „esze” egy szögletből az előrehúzódó Reinartz fejére varázsolta a labdát, a védő pedig az addig kiválóan védő Pokornit legyőzve a hálóba stukkolt.

Simon András és Jungwirth harca a labdáért (MTI)

Simon András és Jungwirth harca a labdáért (MTI)

Szünet után is a német legények maradtak támadásban, ám Naki hiába osztogatott jobbnál jobb labdákat, Nsereko illetve Gebhardt rendre elpuskázták a lehetőségeket, míg Risse távoli lövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot.

A kontrákra spekuláló magyar csapat elképzelései látszottak megvalósulni, amikor már-már nyomasztó német fölény ellenére sikerült egyenlíteni.

A jobboldalona spanyolok ellen is kitűnő Szabó előbb „megetette” Toprakot, majd pazar mozdulattal emelt az ötös jobb sarkánál védőjét megelőző Simon fejére, s a támadó okosan a kilépő Zieler fölött a jobb sarokba fejelt. Remek alakítás volt.

A németek azonban két perc elteltével ismét előnybe kerültek. Természetesen Naki volt a „kreatív szekció”: három magyaron is áthámozva magát a jobb összekötőnél érkező Risséhez játszott, s a középpályás elementáris erővel bombázott a jobb alsó sarokba.

Nikházi a német védők gyűrűjében (MTI)

Nikházi a német védők gyűrűjében (MTI)

A hátralévő negyedórában már egyik csapat sem erőltette a játékot, így a németek a házigazda csehekkel, míg a magyar fiatalok a rendezőket heroikus csatában 4-3-ra legyűrő olaszokkal mérkőznek a szerdai elődöntőben.

U19-es Eb, Csehország

Csoportküzdelmek, 3. forduló
A-csoport:

Magyarország-Németország 1-2 (0-1)
Pribram, Na Litavce stadion. Vezette: Filipovics (szerb)
Gól: Simon (74.) illetve Reinartz (35.), Risse (76.)
Magyarország: Pokorni – Szekeres, Lengyel, Debreceni, Presinger – Szabó, Gál, Nikházi, Iszlai (Busai, 71.) – Simon, Bajner (Nagy, 61.; Gosztonyi, 78.)
Németország: Zieler – Diekmeier, Jungwirth, Reinartz (Toprak, 46.), Kopplin – Risse, Sven Bender, Lars Bender (Latza, 46.), Nsereko (Okzipka, 90.) – Gebhardt, Naki

A csoport másik találkozóján:
Spanyolország-Bulgária 4-0 (2-0)
Gól: Aarón (13.), Emilio (16., 52.), Mérida (63.)
Kiállítva: Domingues Soto (74., Spanyolország)

Végeredmény:
1. Németország 9 pont (7-2), 2. Magyarország 6 (3-2), 3. Spanyolország 3 (5-3), 4. Bulgária 0 (0-8)

B-csoport:
Olaszország-Csehország 4-3 (1-1)
Gól: Poli (22., 79.), Bonaventura (56.), Paloschi (72., 11-esből) illetve Necid (23.), Morávek (58., 86.)
Kiállítva: Mazzarani (75., Olaszország)

Anglia-Görögország 3-0 (0-0)
Gól: Mee (48.), Sears (68., 11-esből), Sturridge (85.)

Végeredmény:
1. Olaszország 5 pont (5-4), 2. Csehország 4 (5-4), 3. Anglia 4 (3-2), 4. Görögország 2 (1-4)

Az elődöntőben (szerda, 2008. július 23.):
Olaszország-Magyarország
Németország-Csehország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik