Élet-Stílus

Nem érint minket a becsődölt spanyol ingatlancég?

A Martinsa-Fadesa ingatlanfejlesztő csoport - amelyhez a Magyarországon erőteljesen terjeszkedő Fadesa tartozik – önkéntes csődvédelmi eljárás alá vetette magát. A cégcsoport magyarországi tagja szerint erre a lépésre a vállalat folyamatos működésének biztosítása érdekében volt szükség.

„Az eljárás kizárólag a spanyolországi Martinsa-Fadesa S.A.-t érinti Spanyolországban, a nemzetközi leányvállalatokat és érdekeltségeket nem; ezek a megszokott módon működnek tovább” – közölte a Martinsa-Fadesa cégcsoport magyarországi tagja, a Fadesa Hungaria Ingatlanfejlesztő Zrt. Az eljárás során hozott intézkedések segítségével reméli a cégcsoport a likviditási problémák és a fennmaradó adósságok rendezését.

A spanyol cég első magyarországi beruházása Budapesten a Király utcában lévő Central Passage, amely 271 luxus lakást foglal magában. A másik az angyalföldi Foka öböl melletti Danubio Park, a harmadik a Riviéra Park Siófokon, ahol 243 egységből álló üdülőkomplexumot épül a tervek szerint. A Danubio Park első üteme már szerkezetkész állapotban van, a 362 lakásnak több mint a fele már elkelt, és már megkezdődött a második ütem – amelynek során 303 változatos méretű és elrendezésű lakás kerül kialakításra – elő-értékesítése is.

A Martinsa-Fadesa cégcsoport magyarországi tagja, a Fadesa Hungaria Ingatlanfejlesztő Zrt. két hatalmas telekkel rendelkezik a Csepel-sziget északi részén. A tervek szerint a sziget északi csücskén egy komplett városrészt alakítana ki, amely több ezer lakásból, irodákból, kereskedelmi és szolgáltató létesítményekből állna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik