Élet-Stílus

Messinek is keresztbe tesz a Barca

Az FC Barcelona nem, vagy csak feltételekkel engedné el Lionel Messit a pekingi olimpia labdarúgótornájára. Az argentin klasszisra igényt tart a tréner a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

„Harcolni fogunk Messiért, hogy játszhasson a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Ezt tudatni fogjuk a FIFA-val is” – mondta Txiki Beguiristain, a katalánok sportigazgatója. Az argentin csatár 21 esztendős, így a nemzetközi szövetség (FIFA) ajánlása szerint – mivel még nem múlt el 23 éves – el kell őt engedni az ötkarikás játékokra, a 23 évnél idősebbek esetében nincs ilyen szabály.

Miután a Barcelona az előző idényben harmadik lett a spanyol pontvadászatban, a BL-ben selejtezőt kell játszania, melynek első felvonására augusztus 12-én vagy 13-án, a visszavágóra pedig két héttel később kerül sor. Beguiristain leszögezte, olyan megoldást keresnek, amely minden félnek megfelel. Ezzel vélhetően arra célzott, hogy Messit csak az „odavágó” után engednék el Pekingbe, míg a visszavágó időpontjában már vége lenne az olimpiának.

Messi a Barca legjobbja volt az elmúlt szezonban (MTI/EPA)

Messi a Barca legjobbja volt az elmúlt szezonban (MTI/EPA)

Néhány hete a brazil olimpiai keretbe jelölt Ronaldinhót nem akarták elengedni a katalánok. A tavaszi meccseken sérülés, illetve fizikális problémák miatt nem szereplő klasszis kedden aláírt az AC Milannál, és az olaszok már jelezték, hogy játszhat Pekingben.

„Tiszteletben tartjuk a játékosnak azt az állásfoglalását, amit még Milánóba érkezése előtt tett. Amennyiben már régebben nálunk futballozna, őt sem engednénk el. Mivel azonban csak ezen a héten szereztük meg, így részt vehet az olimpián” – mondta Adriano Galliani klubelnök, aki egyben arra is utalt ezzel, hogy a szintén brazil Kakát nem engedték el az ötkarikás játékokra.

A dél-amerikai gárda szövetségi kapitánya, Dunga július 8-án hozta nyilvánosságra ötkarikás keretét, és abban Ronaldinho helyet kapott, Kaká viszont – vélhetően klub elutasító álláspontja miatt – nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik