Élet-Stílus

Felemás magyar rajt az UEFA-kupában

A második számú európai kupasorozat első selejtezőkörének első meccsén mind a két magyar együttes 1-1-es döntetlent játszott. A Debrecen a kazah Sahtar Karaganda otthonában ért el értékes döntetlent, a Győr viszont hazai pályán ikszelt a grúz Zestafoni csapatával.

A kupagyőztes debreceniek magyar idő szerint kora délután pályára léptek Kazahsztánban, és talán a szemerkélő eső miatt, de az első félidőben semmiféle veszélyt nem jelentettek a hazai csapat kapujára. Ugyanez perszer elmondható a Sahtar Karagandáról is.

A fordulás után Rudolf egy remek centerezés után megszerezte a vezetést, de egy perccel később már a Loki kapujában táncolt a labda: a debreceniek védelmét alaposan megforgatták a házigazdák a jobb szélen, a beadott labda megpattant egy védőn, és pont egy kazah csatár elé került, aki esélyt sem hagyott Csernyánszkynak.

Kovács Zoltánra és a Győrre nagyon nehéz visszavágó vár (MTI)

Kovács Zoltánra és a Győrre nagyon nehéz visszavágó vár (MTI)

A hajrát megpörgette a magyar együttes, csak a hazai kapus bravúrjainak köszönhető, hogy nem kapott több gólt a kazah csapat. Maradt az 1-1-es döntetlen, ami fölöttébb biztató a két hét múlva esedékes visszavágóra való tekintettel.

A Győrnek sokkal nehezebb dolga lesz, mivel saját közönsége előtt ért el hasonló eredményt a grúz Zestafonival szemben. Az első félidő legnagyobb gólhelyzete Bajzát előtt adódott, aki 12 méterről a bal sarok mellé lőtt. A vendégek az utolsó percben szabadrúgásból szereztek vezetést, igaz ehhez kellett a hazai Nikolov, aki egy szabadrúgást védhetetlenül csúsztatott a saját kapujába. A második 45 percben gyorsan egyenlített a hazai együttes, a győzelem megszerzése azonban nem sikerült.

UEFA Kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Győri ETO-FC Zestafoni (grúz) 1-1
Gól: Böőr (59.), illetve Nikolov (45., öngól)

Sahtar Karaganda (kazah)-DVSC-TEVA 1-1
Gól: Peric (62.), illetve Rudolf (61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik