Élet-Stílus

Mi lesz a kenu párossal?

A gyászoló Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) azzal is foglalkoznia kell, hogy a kedden elhunyt Kolonics György helyett ki utazzon a pekingi játékokra.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke elmondta: egyelőre képtelenek ezzel az üggyel foglalkozni, bár a döntést nem halogathatják, hiszen legkésőbb szombaton le kell adni a nevezési listát.

Vélhetően a tartalékok, a pontevedrai Európa-bajnokságon ötödik Sáfrán testvérpár, Mátyás és Mihály léphetnek a Kozmann György, Kolonics György duó helyére.

A Sáfrán-testvérek (képen) vagy Kozmann új párral? (MTI)

A Sáfrán testvérek (képen) vagy Kozmann új párral? (MTI)

A tragédiát követően az is kérdés, hogy Kozmann egy hónappal az olimpia előtt egy új párral belefog-e a felkészülésbe, ebben az esetben ugyanis olimpiai pótválogatóra kerülhet sor.

Internetes fórumokon felmerült, hogy Kozmann-nak kettes hajóban egyedül kellene teljesíteni az olimpiai távot, így ő és a világ is méltóképpen búcsúzhatna a 36 évesen elhunyt kenustól.

Három új versenyző kerülhet a csapatba

A Magyar Kajak-kenu Szövetség visszakérte a nemzetközi szövetségtől a pekingi ötkarikás játékokra megszerzett, de fel nem használt kenus kvótákat, melyeket nagy valószínűséggel vissza is kap. Kolonics György tragikus halála miatt vélhetően három új versenyző kerül majd be a pekingi csapatba.

Hogy pontosan kik lesznek ezek, Kolonics páros társa, Kozmann György döntése, illetve a szövetségi kapitánnyal, Angyal Zoltánnal történő egyeztetése után derül ki, csütörtökön.

Kolonicsért is lapátolnak a fiatalok

Ugyanezen a napon kezdődik Szegeden az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság, melynek szerdai sajtótájékoztatóján Baráth Etele, a sportági szövetség elnöke azt próbálta megértetni a láthatóan visszafogott és megrendült fiatal versenyzőkkel, hogy a következő négy nap a tragédia ellenére róluk szól majd.
“Azzal foglalkozzatok, amire készültetek, tiszta szívvel, akarattal küzdjetek önmagatok miatt, és Kolonicsért is” – így az elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik