Élet-Stílus

Kolonics korábban is volt már rosszul

Korábban is előfordult, hogy edzésen rosszul lett, elájult Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus, aki keddi tréningjén elhunyt.

Hüttner Csaba, korábbi világbajnok kenus a TV2 szerda reggeli műsorában beszélt a 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnokról, megemlítve, hogy többször voltak rosszullétei a keddi tragédiát megelőzően is. Erre utalt Kovács Katalin kajakos is a Nemzeti Sportnak nyilatkozva, hozzátéve, hogy a rosszullétet követő terheléses vizsgálaton mindent rendben találtak nála.

Kolonics, akinek betegségfóbiája volt, rendszeresen járt orvoshoz, így minden ilyen esetben is kivizsgáltatta magát, ám soha nem találtak nála semmilyen problémát. A kenus szakág emblematikus alakja két hete átfogó kivizsgáláson vett részt a Sportkórházban, eredményei ezúttal is kifogástalanok voltak.

36 évet élt (MTI)

36 évet élt (MTI)

Kolonics György kedden délelőtt edzésen egy 500-as résztáv után jelezte edzőjének, Ludasi Róbertnek, hogy nagyon szédül, majd átszállt a motorcsónakba, ahol elveszítette eszméletét. Többé nem tért magához.

Azonnal mentőt hívtak hozzá, amíg a segítség a helyszínre ért, trénere és társa Kozmann György pedig szívmasszázzsal próbálták újraéleszteni, ám sem nekik, sem pedig a kiérkező mentőknek nem sikerült megmenteniük. A sportoló halálát az első diagnózisok szerint hirtelen szívleállás okozta.

Jó állapotban érkezett edzésre

Ludasi Róbert a sportnapilapban adott interjújában elmondta, Kolonics kedden látszólag teljesen egészségesen, jó állapotban érkezett a tréningre. Nyoma sem volt az órákkal később bekövetkezett tragédiának, a Kozmann, Kolonics páros kiváló formában szelte a vizet. Koló edzője hozzátette: Kolonicsnak betegségfóbiája volt, ezért ha rosszul érezte volna magát, azonnal orvoshoz fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik