Élet-Stílus

Újabb magyar az angol élvonalban

Az angol élvonalba frissen feljutott Hull City igen közel került ahhoz, hogy szerződtesse a magyar Halmosi Pétert. Az újonc csapat menedzsere, Phil Brown megerősítette a BBC értesüléseit.

A Hull már júniusban jelezte, hogy érdekli a szélső, ám akkor a magyar játékost alkalmazó Plymouth Argíle még elzárkózott az üzlettől annak ellenére, hogy a kérő a pénz mellett egyik játékosát, John Welsht vagy Ryan France-t is bevonta volna az üzletbe.

A két egyesület álláspontja azóta közelebb került, a BBC Radio Humberside értesülései szerint a Plymouth részéről elfogadták a megnövelt summát, így Brown magabiztosan jelentette be, hogy a magyar válogatott futballista kedden orvosi vizsgálaton esik át, s 48 órán belül a szerződést is véglegesítik.

Halmosi iránt nagy volt az érdeklődés (www.pafc.premiumtv.co.uk)

Halmosi iránt nagy volt az érdeklődés (pafc.premiumtv.co.uk)

Halmosi 2006-ban kölcsönbe érkezett a Plymouth együtteséhez, s mivel meggyőzően szerepelt, a klub 400 ezer fontért szerződtette. A 68 találkozón 13 gólt – ebből nyolcat a legutóbbi idényben – szerző, védőként és középpályásként is bevethető Halmosin nem keveset kereshet jelenlegi klubja: a Hull korábbi, el nem fogadott ajánlata ugyanis 2 millió fontról szólt.

Halmosit tavaly a Blackburn, a Bolton és a West Ham is figyelte, sőt, sokáig az Everton is érdeklődött iránta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik