Élet-Stílus

Gyászol az olasz labdarúgás

Tragikus körülmények között életét vesztette Gionata Mingozzi, az olasz élvonalban szereplő Sampdoria futballistája. A személyautójával Trevisóba tartó fiatal labdarúgó frontálisan ütközött egy teherautóval.

Az idénykezdetet megelőző orvosi vizsgálatra siető, s Veneto tartományon átrobogó 23 éves Mingozzi kedd reggel Chioggia közelében elvesztette uralmát Porschéja fölött, s összeütközött egy szemből érkező teherautóval. Az elmúlt szezont a Treviso csapatában töltő középpályás a helyszínen meghalt.

Mingozzi a Ravenna csapatában nevelkedett, s 2004-ben került a Perugiához. Egy esztendővel később felfedezték a Sampdoria játékos-megfigyelői, így a genovai csapatban folytatta, ahol bemutatkozott a Serie A-ban is. Két bajnoki találkozón jutott szóhoz a Samp színeiben.

Gionata Mingozzi (Ansa)

Gionata Mingozzi (Ansa)

A minél gyorsabb fejlődés és az állandó játéklehetőség érdekében a játékost egyesülete 2006-ban kölcsönadta a Leccének, míg legutóbb a Trevisóban szerepelt. Utóbbi állomáshelyén olyannyira elégedettek voltak a teljesítményével, hogy a Sampdoriával kötött paktum nyomán a két csapat közösen tulajdonolta a játékjogát.

A Treviso honlapján szomorúan búcsúztak el a fiatalon elhunyt játékostól:
„A rendkívüli veszteségben szeretnénk osztozni családjával, barátaival és mindazokkal, akiknek tragikusan rövid életútja ellenére volt szerencséjük megismerni őt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik