Élet-Stílus

Ronaldinho a Miláné lesz

Nem jelent meg a Barcelona szezon előtti orvosi vizsgálatán a brazil klasszis játékos, ami arra utal, hogy rövid időn belül megállapodik a leendő munkaadójával. Sajtójelentések szerint a következő szezonban az AC Milanban futballozik Ronaldinho, aki mindenképpen szerepelni akar a pekingi olimpián.

Ronaldinhónak a barcelonai keret többi tagjához hasonlóan meg kellett volna jelennie a szezon első edzése előtti egészségügyi vizsgálaton. A brazil játékos a várakozásoknak megfelelően hiányzott, amit a klub feltehetően szankcionál, persze csak abban az esetben, ha marad a csapatnál a 28 éves klasszis.

Erre nem sok az esély, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az elmúlt másfél évben tudása alatt szereplő játékos otthagyja a katalán csapatot. Egybehangzó olasz és spanyol lapjelentések szerint napokon belül, de még ezen a héten hivatalosan is bejelentik, hogy Ronaldinho az AC Milannál folytatja a pályafutását.

Ronaldinhót a szerződése 2010-ig köti a katalán klubhoz (AFP)

Ronaldinhót a szerződése 2010-ig köti a katalán klubhoz (AFP)

Az egykori aranylabdásért csak 15 millió eurót fizet a milánói együttes a Barcelonának. A katalánok szeretnék mihamarabb, még a felkészülés előtt lezárni az ügyet, ezért egyeztek bele, hogy „aprópénzért” is hagyják elmenni a sztárjukat.

A Manchester City is szívesen látta volna a hullámvölgyben lévőjátékost, de Ronaldinhóban spanyol ügynöke szerint fel sem merült, hogy Angliába igazol, miután a AC Milan jelezte szándékát. A milánói klub vezetői rövidesen találkoznak a katalánokkal, tisztázzák a vitás kérdéseket, és napokon belül hivatalosan is bejelentik a leszerződtetését.

A katalánok a hírek szerint már meg is találták, hogy ki pótolhatná a középpályán a távozó brazilt, és a Chelsea-hez igazolt Decót. A klub állítólag már megegyezett az Arsenallal Alekszandr Hleb leigazolásáról. Az Ágyúsok fehérorosz klasszisa rövidesen átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd négy évre aláír új egyesületéhez. Hlebért 15 millió angol fontot kell fizetnie a Barcának.

fejmég nem adta fel a City

Ronaldinhóért 32 millió eurós vételi ajánlatot tett a Barcelonának az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City – erősítette meg a spanyol sajtóértesüléseket Joan Laporta, a katalán klub elnöke. A sportvezető a Catalunya Radiónak adott nyilatkozatában elismerte, hogy két komoly vevő, a Manchester City és az olasz Milan is bejelentkezett a világklasszis brazil futballistáért, akit szerinte, ha menni akar, méltósággal el kell engedni. Joan Laporta hozzátette: Ronaldinho még hétfőn Barcelonába érkezik testvérével és egyben ügynökével, Roberto de Assisszal, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a Barca játékosának átigazolásáról. A Barcelona az angolok ajánlatát favorizálja, mert miközben a thaiföldi multimilliárdos,Thaksin Sinawatra tulajdonában lévő Manchester City 32 millió eurót ajánlott a brazil világbajnokért, addig a Milan csak legfeljebb 10 milliót adna érte. Maga a játékos inkább az olasz klubban futballozna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik