Élet-Stílus

Indulhat Pekingben a közutálatnak örvendő Chambers?

Dwain Chambers, a 2003-as THG-doppingbotrányban érintett brit vágtázó megnyerte hazája olimpiai válogatóját 100 m-en, így már csak a londoni bíróságon múlik, hogy elindulhat-e Pekingben. A társak és a közvélemény nem szeretné.

Az idei fedettpályás világbajnokságon 60 m-en ezüstérmes atléta azért perel, mert a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) 2003-as doppingügye miatt örökre eltiltotta az ötkarikás részvételtől. A 30 éves sprinter védői az ügyben várnak állásfoglalást a törvényszéktől, hogy törvényes-e a BOA rendelete, amely minden lebukott sportolót megfoszt a későbbi olimpiai szerepléstől. Az illetékes bíróság szerdán tárgyalja az ügyet.

A BOA válogatási elvei szerint automatikusan pekingi utazónak számít az, aki a birminghami válogatón az első vagy második helyen végez, feltéve, ha rendelkezik az olimpiai A szinttel. Chambers azt már régen megfutotta, ráadásul a szombati viadalon 10.00 mp-cel ért célba, ami idén a legjobb brit eredmény.

Nem a pályán fog eldőlni Chambers (k) szereplése (Getty)

Nem a pályán fog eldőlni Chambers (k) szereplése (Getty)

A hazájában közutálatnak örvendő sprinter kínai részvétele ellen nemrég több mint száz élsportoló írt alá petíciót, köztük Kelly Holmes kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó.

A futó 2005-ben tért vissza kétéves eltiltását követően, s noha 2006-ban 4×100-on Európa-bajnoki címet nyert, elsősorban csapattársai és a szövetség ellenállása miatt amerikaifutballal és rögbivel próbálkozott, ám nem sikerült sikeresen sportágat váltania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik