Élet-Stílus

Manchesterből igazolt kapitányt Portugália

Carlos Queirozt, a Bajnokok Ligája-győztes Manchester United pályaedzőjét nevezték ki a portugál labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának.

Az 55 éves szakember a Chelsea-hez távozó brazil Luiz Felipe Scolari helyét foglalja el a portugál válogatott kispadján. A Manchester United pályaedzői állását feladó Carlos Queiroz négyéves, korábbi sajtóértesülések szerint évi 1,1 millió eurós fizetést garantáló szerződést kötött a szövetséggel (FPF).

Hazatér (football.co.uk)

Hazatér (football.co.uk)

„Elégedett és rendkívül büszke vagyok, hogy újra a hazámat szolgálhatom. Olyan feladatot kaptam, amelyről szinte az összes szakvezető álmodozik” – nyilatkozta Queiroz, aki korábban az utánpótlás és a felnőtt portugál válogatottat is irányította, de az Egyesült Arab Emírségekben és Dél-Afrikában is szövetségi kapitányként vállalt munkát, míg klubedzőként a Sporting Lisboa, a New York/New Jersey MetroStars, a Nagoya Grampus Eight, valamint a Real Madrid csapatainál tevékenykedett.

Manchester Unitednél Sir Alex Feruson segítője volt. A skót menedzser a világ egyik legjobb edzőjének tartja, nem véletlenül ragaszkodott hozzá, ám kénytelen volt elengedni. „Szeretném megköszönni a Manchesternek, hogy elérhetővé tette, hogy hazatérjek. Számomra innentől kezdve az a legfontosabb, hogy a portugál válogatott ott legyen a 2010-es világbajnokságon” – jegyezte meg az új kapitány, aki Gilberto Madail elnök elmondása szerint az FPF elsőszámú jelöltje volt a posztra.

Carlos Queiroz a jövő hónapban esedékes Feröer-szigetek elleni barátságos találkozón mutatkozik be a – világbajnoki selejtezők során a magyarokkal, a svédekkel, a dánokkal, az albánokkal és a máltaiakkal azonos csoportban szereplő – portugál labdarúgó-válogatott élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik