Élet-Stílus

László Csaba a skót élvonalban

László Csaba lett a skót élvonalban szereplő Hearts menedzsere. A Ferencváros korábbi szakvezetője hároméves megállapodást írt alá új állomáshelyén.

A Fradi korábbi trénere, aki Lothar Matthäus segítőjeként a magyar válogatott mellett is tevékenykedett, hároméves megállapodást kötött a skót csapattal, amely a csalódást jelentő 8. helyen zárta a bajnokságot az előző szezonban.

László Csaba az ugandai válogatottat hagyta el a skót klub kedvéért. Az afrikai ország nemzeti együttesét a világranglista 167. helyéről a 91.-ig vezette az elmúlt időszakban. A gárda két ponttal lemaradva az éllovas Benin mögött jelenleg a harmadik helyen áll a csoportjában a vb-selejtező második körében.

Skóciában bizonyíthat (dailymail.co.uk)

Skóciában bizonyíthat (dailymail.co.uk)

A Hearts lelépési díjat, a pepsifoci.hu szerint 120 ezer fontot (35 millió forintot) fizetett az ugandai szövetségnek a 44 éves erdélyi szakemberért, aki székfoglalójában elmondta, az első háromban kell végeznie csapatának a következő szezonban, és fontosnak tartja, hogy mindenki együttműködjön a klubnál.
Vlagyimir Romanovval persze nem lesz könnyű, a hírek szerint ugyanis az orosz mecénás rendre beleszól az összeállításába.

László Csaba kinevezésének pikantériája, hogy négy esztendővel ezelőtt, még az Ferencváros vezetőedzőjeként összekülönbözött a Hearts akkori menedzserével, John Robertsonnal a két csapat UEFA-kupa-találkozóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik