Élet-Stílus

Golden League: ketten hajtanak a fődíjra

A Golden League atlétikai versenysorozat harmadik, római állomása után már csak két hölgyversenyzőnek maradt esélye az egymillió dolláros fődíjra.

A római viadalon – berlini és oslói sikerét követően – a kenyai Pamela Jelimo (800 méter), valamint a horvát Blanka Vlasic (magasugrás) tudott triplázni. Jelimo és Vlasic így továbbra is versenyben maradtak az egymillió dolláros (635 ezer euró) fődíjért, melyet az kap meg, aki mind a hat versenyen győz.

Öt siker esetén, amennyiben senki sem zárja hibátlanul a sorozatot, félmillió dolláros jutalomból kapnak a versenyzők.

Blanka Vlasic Rómában sem talált legyőzőre (croatia.org)

Blanka Vlasic Rómában sem talált legyőzőre (croatia.org)

A férfi 400-asoknál a B futamban rajtolt a művégtagokkal versenyző dél-afrikai Oscar Pistorius, aki 46.62-vel a hetedik lett és ezzel elmaradt az olimpiai szintidőtől (45.55).

Asafa Powell, a 100 méteres síkfutás korábbi csúcstartója a szám előfutama során kisebb combizom-sérülést szenvedett, emiatt visszalépett a további küzdelmektől. Papp Krisztina 5000-en a 11. helyen ért célba.

Eredmények

Iszinbajeva rekordja

A rúdugró orosz Jelena Iszinbajeva 503 centiméterrel világcsúcsot ért el Rómában. A korábbi, 501-es rekordot is ő tartotta, és biztos benne, hogy hamarosan a mostani eredményét is túlszárnyalja. „Ez csak a kezdet. Mindenki láthatta ugyanis, hogy nem voltam közel a léchez, simán átvittem. Azzal a céllal jöttem Rómába, hogy megjavítsam a világcsúcsomat. Imádom az itteni közönséget, és ezért szerettem volna valami különlegeset adni nekik” – mondta
az olimpiai és világbajnok sztár, aki elárulta, hogy korábban már többször próbálkozott az 502-vel, de az nem sikerült, így edzőjével úgy döntöttek, feljebb teszik a lécet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik