Élet-Stílus

Hétfőn rajtol az U19-es Eb

Sisa Tibor kihirdette az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatott keretét. A magyar küldöttség szombat koradélután kelt útra, és hétfőn, Bulgária ellen kezdi meg szereplését a csehországi kontinenstornán.

„Apró különbségek döntöttek abban, hogy végül kik jönnek velünk, és kik maradnak itthon. Mindenkinek köszönöm a munkát, aki részt vett a közvetlen felkészülésben, és ezáltal segített azoknak, akik végül képviselik hazánkat a csehországi tornán” – nyilatkozta az MLSZ honlapján a szakvezető.

A magyar U19-es válogatott szombaton koradélután kelt útra, és hétfőn, Bulgária ellen (17:30) kezdi meg szereplését a kontinensviadalon, majd csütörtökön Spanyolországgal (18:00), vasárnap pedig Németországgal (20:00) mérkőzik meg.

Felkészülten várják a rajtot (mlsz.hu)

Felkészülten várják a rajtot (mlsz.hu)

A másik ágon Csehország, Anglia, Görögország és Olaszország szerepel. A csoportok első két helyezettje jut a legjobb négy közé, és az elsők a másodikakkal játszanak a döntőért.

Sisa többször is elmondta, a minimális cél a harmadik hely megszerzése, ez esetben ugyanis a mieink kijutnának a világbajnokságra – s ezt a szövetség 10 millió forinttal honorálja. További 10 millió abban az esetben üti a csapat tagjainak markát, amennyiben négy közé kerül a gárda.

Az U19-es válogatott kerete
Kapusok:
Gulácsi Péter
Pokorni Péter

Védők:
Szekeres Adrián
Debreceni András
Korcsmár Zsolt
Lengyel Dániel
Présinger Ádám
Iszlai Bence

Középpályások:
Szabó László
Busai Attila
Gál András
Nagy Olivér
Koman Vladimir
Nikházi Márk
Gosztonyi András

Csatárok:
Németh Krisztián
Simon András
Bajner Bálint

Ajánlott videó

Olvasói sztorik