Élet-Stílus

Hetedszer is a szerbek nyertek

Hetedszerre sem sikerült: a magyar férfi vízilabda-válogatott a pénteki elődöntőben, ahogy a legutóbbi hat meccsen is, kikapott Szerbiától a málagai Eb-n, így vasárnap este a bronzéremért száll vízbe a horvát csapattal.

A derékpanaszokkal kezelt Benedek Tibor, aki szombaton ünnepli 36. születésnapját, játékra jelentkezett, így teljes csapattal vághatott neki Kemény Dénes szövetségi kapitány a késő esti összecsapásnak.

A ráúszásnál Kásás Tamás hozta el a labdát, de még a kilencedik magyar támadás sem hozott gólt, igaz, a szerbek is képtelenek voltak eredményesen befejezni akcióikat, így szokatlan módon 0-0-val vonultak el az első szünetre a csapatok. Úgy, hogy ekkor már túl volt a magyar gárda az első nagy rontáson is: Kásás büntetőjét tudniillik kivédte Denisz Sefik.

GALÉRIA

GALÉRIA

A második labdaelhozatal apró részsikert jelentett, de szemmel láthatóan továbbra is nagyon tartottak egymástól a felek, a kapuk alig kerültek veszélybe, vagy ha mégis, a hálóőrök remekül tették dolgukat. A 13. (!) percben aztán először Szécsi Zoltán kényszerült megadásra: Filip Filipovics gólra váltotta az emberelőnyt (1-0).

Fórból ráadásul megint a szerbek voltak eredményesek (2-0), miközben a magyar csapat egyetlen esélyével sem tudott élni. Egészen a negyed hajrájáig, amikor végre megtört a jég: előnyből – a hatodikból… – Madaras Norbert célzott pontosan (2-1). Csakhogy annyi idő még éppen maradt, hogy Vladimir Vujaszinovics távolról bombagólt lőjön (3-1).

A nagyszünet után is a Kemény-legénység vezethette az első támadást, de kapufa lett a dologból. Aztán a nagy harcos csapatkapitány, Benedek egy ellene elkövetett szabálytalanságot messziről is góllal torolt meg (3-2). Majd az öt a hat elleni játékban Kiss Gergely szintén rendeltetésszerűen használta a balját, sikerült egyenlíteni (3-3). Vujaszinovics azonban hamar felavatta a megsérült Szécsit a kapuban váltó Nagy Viktort (4-3), csakhogy ekkor jött a megfelelő válasz is: megúszás után Varga Dániel lökete bizonyult háríthatatlannak (4-4).

A befejező nyolc percben a labdát elhozó magyar együttes emberelőnyből átvette a vezetést, méghozzá Kásás bombagóljával (4-5), büntetőből Aleksandar Sapics egyenlített (5-5). Magyar fór következett, Kemény Dénes időt kért, Hosnyánszky Norbert pedig hátulról, kedvenc helyéről hatalmas gólt lőtt (5-6). És még hatalmasabbat Molnár Tamás, aki centerből csavart fantasztikus mozdulattal a hálóba (5-7).

Sapics gólja eldöntötte a találkozót (MTI)

Sapics gólja eldöntötte a találkozót (MTI)

Négy perc volt vissza, amikor a triplázó Vujaszinovics parádésan ejtette át Nagyot (6-7). Aztán másfél perccel a vége előtt védekezési hibát kihasználva Vanja Udovicsics egalizált (7-7). Negyven másodperc maradt, amikor a szerbek fórhoz jutottak, de kihagyták, 19 másodpercnél magyar időkérés, de ebből sem lett semmi, jöhetett a kétszer 3 perces hosszabbítás.

Szécsi visszaállt a kapuba, de ő sem háríthatta a szabadon hagyott Sapics lövését (8-7). A második három perc kimaradt magyar előnnyel kezdődött, s folytatódott is, az utolsó akciót a szerbek vezették, tartogatták a labdát, amikor már csak 6 másodpercük maradt a magyaroknak. Még Kásás lőtt egyet, de lövése a kapufán csattant, így a vége – ismét – magyar vereség lett.

Vasárnap következik a bronzmeccs a horvátokkal.

Vízilabda Eb, Málaga

Elődöntő:
Szerbia-Magyarország 8-7 (0-0, 3-1, 1-3, 3-3 – 1-0, 0-0) – hosszabbítás után
Gól: Vujaszinovics 3, Sapics 2, Filipovics, Radjen, Udovicsics 1-1 illetve Madaras, Benedek, Kiss G., Varga Dániel, Kásás, Hosnyánszky, Molnár 1-1

A másik elődöntőben:
Montenegró-Horvátország 9-7 (1-2, 3-2, 2-2, 3-1)
A 7-10. helyért:
Macedónia-Oroszország 13-11 (3-2, 3-2, 2-2, 2-4, 1-0, 2-1) – h.u.
Spanyolország-Románia 9-7 (3-2, 3-1, 1-1, 2-3)
A 11. helyért:
Görögország-Szlovákia 14-8 (3-3, 2-1, 4-2, 5-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik