Élet-Stílus

Tour: átalakult az élmezőny az első hegyen

Az olasz Riccardo Ricco nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny első hegyi szakaszát, míg összetettben a luxemburgi Kim Kirchen vette át a vezetést a német Stefan Schumachertől, aki az utolsó métereken bukott.

Az Aigurande és Super Besse közötti 195 km-es hatodik etap nagyszerű erőfelmérő volt a közelgő pireneusi szakaszok előtt, ugyanis ez volt az első hegyi befutó az idei viadalon.

Az esélyesek ugyanakkor végig együtt maradtak, nem alakult ki komoly különbség közöttük, a győzelmet végül nagyszerű sprinttel az időfutamon jelentős hátrányba került Ricco szerezte meg, aki idén második lett a Giro d,Italián. Mögötte a sokak által a két legnagyobb favoritnak tartott spanyol Alejandro Valverde és az ausztrál Cadel Evans ért célba.

Riccardo Ricco a célban (MTI/EPA)

Riccardo Ricco a célban (MTI/EPA)

A sárga trikót elvesztette a szerdai időfutamon győztes Schumacher annak ellenére, hogy a várakozásokkal ellentétben sokáig bírta a legjobbak által diktált iramot az emelkedőn. A német kerekes 500 méterrel a hegyi befutó előtt elesett, de szerencsére nem szenvedett sérülést, így folytathatta a versenyt, de a sárga trikót le kellett adnia.

Tour de France, 6. szakasz, Aigurande-Super Besse, 195 km:
1. Riccardo Ricco (olasz, Saunier Duval) 4:57:52 ó
2. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d,Epargne) 1 mp hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) azonos idővel
4. Frank Schleck (luxemburgi, CSC) 4 mp h.
5. Kim Kirchen (luxemburgi, Columbia) a.i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Kirchen 24:30:41 ó
2. Evans 6 mp hátrány
3. Stefan Schumacher (német, Gerolsteiner) 16 mp h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik