Élet-Stílus

Pars megdobta a világ idei legjobbját

Pars Krisztián a világ idei legjobb eredményével, 81,96 méterrel nyerte a férfi kalapácsvetést a Lahtiban rendezett atlétikai versenyen. Szalonikiben a női hármasugrók remekeltek.

A világbajnoki ötödik magyar nehézatléta a nemzetközi szövetség honlapja szerint az első három sorozatban még szenvedett a csúszós kör miatt, ám a folytatásban előbb 80,27, majd 80,91 méterig repítette a szert. Utolsóra aztán még ezt is túlszárnyalta, s a szlovén Primoz Kozmus eddigi idénycsúcsán (81,46 m) fél métert javított.

“Még két versenyen indulok, aztán az olimpia előtt kevés erősítő edzés vár rám, majd rápihenek a játékokra” – nyilatkozta a viadal után Pars. “Pekingben minden azon múlik majd, hogy a technikám összeáll-e rendesen. Amennyiben igen, akkor 81-82 méter körül dobhatok, ami szinte garancia az éremre.”

Jó formában az olimpia előtt egy hónappal (MTI/AP)

Jó formában az olimpia előtt egy hónappal (MTI/AP)

Nagyszerű küzdelmet hozott a női hármasugrás a Szalonikiben rendezett nemzetközi atlétikai versenyen, ahol a hazai Hriszopiji Deveci 15,22 méterrel, a világ idei legjobbjával győzött. Az olimpiai ezüstérmes a kubai világbajnokkal, Yargelis Savigne-nyal vívott élvezetes csatát: a görög ugró harmadik kísérletével nyerte meg a viadalt, de volt egy 15,21 méteres eredménye is, míg Savigne 15,12-vel zárt, s második legjobbja 15,02 volt. A két sztár versengésébe nem tudott beleszólni a végül harmadik szlovén Marija Sestak, pedig 14,90 méteres legjobbja szintén világszínvonalú eredmény.

A versenyen az olimpiai és világbajnok jamaicai sprinter, Veronica Campbell-Brown is remekelt, a megengedettnél kicsit nagyobb hátszélben (2,6 m/mp) 10,85 mp-t futott. Férfi magasugrásban a svéd Stefan Holm győzött 2,32 méterrel, megelőzve az orosz Jaroszlav Ribakovot (2,30), míg férfi távolban a görög Luisz Catumasz nyert 8,36 méterrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik