Élet-Stílus

Focistát vehetünk a kertünkbe

A bécsi városi kertészet áruba bocsátotta azt a 240 fémlemezből készült focistát, amelyek az Eb előtt és alatt díszítették az osztrák főváros parkjait. A focistákból származó bevételt jótékonysági célra fordítják.

Az életnagyságú, 1,80 méter magas figurák zöld, narancssárga, kék és piros mezben rúgják a bőrt, némelyeken még különböző buzdító feliratok is olvashatók, mint „Mi vagyunk az Európa-bajnokok!”

Focistát vehetünk a kertünkbe 1

A fémfocistákat nemcsak dekorációként helyezték el Bécs zöldterületein, hanem azzal a céllal is, hogy – a focilabdát mintázó bukszusbokrokkal együtt – ráhangolják a városlakókat és a látogatókat az Európa-bajnokságra. A nem mindennapi kerti díszeket a bécsi városi kertészetben, a Blumengärten Hirschstettenben lehet megnézni és megvásárolni 200 euróért (kb. 50 ezer forintért).

Ha mind a 240 figura elkel, akkor a rendhagyó szuvenírekből származó összeg jócskán meghaladhatja a spanyoloknak Európa-bajnoki címet hozó labda, az Europass Gloria elárverezéséből származó bevételt (a labda 10 ezer euróért kelt el).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik