Élet-Stílus

Eb-győztest igazolt az MTK ellenfele

A török Fenerbahce labdarúgócsapata leigazolta az Európa-bajnok spanyol Dani Güizát, aki így már az MTK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn is pályára léphet.

Az AS című spanyol lap szerint a török klub 17,4 millió eurót fizetett a Real Mallorcának a csatárért, aki öt évre írt alá. Keresete évi hárommillió euró lesz majd. Güiza az előző szezonban 27 találattal gólkirály volt a Primera Divisiónban.

Most ismét együtt dolgozhat Luis Aragonésszel: a szakember júniusban győzelemre vezette a spanyol válogatottat az Európa-bajnokságon, majd ő is a Fenerhez írt alá két évre.

A goal.com cikke szerint a 27 éves labdarúgó már az Eb alatt megállapodott a Fenerrel, sőt, Münchenben az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton is átesett.

Irány Isztambul (skysports.com)

Irány Isztambul (skysports.com)

Güzia nemsokára munkába áll az új klubjánál, amely Ausztriában készül majd a magyar bajnok ellen esedékes BL-selejtezős párharcra – az első találkozó július 29-én vagy 30-án, a visszavágó pedig augusztus 5-én vagy 6-án esedékes.

Amint arról a játékos ügynöke, egyben barátnője, Nuria Bermudez beszámolt: Güizának több neves együttes is ajánlatott tett; a hírek szerint az angol Manchester City, az olasz AS Roma és a spanyol Barcelona is a csábítók között volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik