Élet-Stílus

Kikaptak Benedekék Montenegrótól

Három győzelem után a magyar férfi vízilabda-válogatott egy góllal kikapott Montenegró legjobbjaitól a spanyolországi Európa-bajnokságon. A csoport végső sorrendjéről a keddi, befejező kör határoz majd, a mieink a spanyolokkal csapnak össze.

Kemény Dénes alakulatának a biztos csoportgyőzelemhez le kellett volna gyűrnie az alig két esztendeje független délszláv állam válogatottját, ahogyan bő egy hete, Szombathelyen is tette. Az ING Kupa keretében a két nemzeti együttes közti legelső összecsapáson 11-9-es hazai siker született. A montenegróiak korábban a vendéglátó spanyolok, majd a görögök legyőzése után csak egy góllal kaptak ki a világbajnoki címvédő horvátoktól az Eb-n.

A hétfői mérkőzésen Biros Péter (1-0), majd Kásás védhetetlen bombájára (2-1) is válaszolt az ellenfél, amely a második szakaszban negyedik emberelőnyéből a harmadikat értékesítve átvette a vezetést (3-4). Madaras egyenlített, majd Biros ejtette át a szó átvitt értelmében is a kapust (5-4).

A nagyszünetet követően Benedek talált be (6-4), utána viszont nem sikerültek a támadások, így a negyed hajrájában a rivális ismét felzárkózott (6-6).

Kikapott a Kemény-csapat (Galéria)

Kikapott a Kemény-csapat (Galéria)

A befejező nyolc percben akcióból is gól született a túloldalon (6-7), Benedek büntetőből volt eredményes (7-7), hasonlóképpen tettek a montenegróiak, sőt előnyből is bevették Szécsi kapuját (7-9). Biros hozta vissza a reményt (8-9), Benedek pedig az egyenlő állást (9-9). Csakhogy maradt még 23 másodperc, amikor Kásást kiállították, a montenegróiak pedig éltek az újabb lehetőséggel, és megnyerték a csoportmérkőzést (9-10). A hatos végső sorrendjéről a keddi, befejező kör határoz majd.

Nyilatkozatok

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “A 6-4-es vezetésünket követően felőröltük magunkat a túl sok védekezéssel, amiben elfáradtunk. Ettől a támadójátékunk is gyengült, miközben nem sikerült a centerüket semlegesíteni. Összességében nem játszottunk jól, bár még így is nyerhettünk volna. A spanyolok elleni mérkőzés is fontos lesz, jobban kell játszanunk, mint ma.”

Petar Porobic, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya: “Természetesen ez fiatal országunk eddigi legnagyobb sikere, amelyet a világ egyik legjobb csapata felett arattunk. Roppant nehéz meccs volt, büszkék lehetünk erre az eredményre.”

Málaga, Európa-bajnokság
A csoport, 4. forduló:
Montenegró-Magyarország 10-9 (2-2, 2-3, 2-1, 4-3)
Góldobók: Zlokovic, Janovic 3-3, Paskovic, Jokic, Ticic, Uskokovic 1-1, illetve Biros, Benedek 3-3, Madaras 2, Kásás 1

A csoport másik meccsén:
Spanyolország-Görögország 9-7

Az állás:
1. Magyarország 9 pont (46-25)
2. Horvátország 9 (42-28)
3. Montenegró 9 (35-33)
4. Spanyolország 6
5. Görögország 3
6. Szlovákia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik