Élet-Stílus

Hamilton: életem győzelmét arattam

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes 23 esztendős versenyzője élete eddigi legnagyobb győzelmének nevezte a vasárnapi Brit Nagydíjon aratott diadalát, mely után a korábban kritikus angol sajtó is az egekig magasztalta.

A kanadai és a francia futamot pont nélkül záró brit pilóta csattanós választ adott a kritikusainak azzal, hogy magabiztos fölénnyel nyerte meg vasárnap az esőáztatta Brit Nagydíjat.

Lewis Hamiltonnak egyúttal szerencséje is volt, hiszen a vb-elsőségre hajtó riválisai közül csak a ferraris Kimi Räikkönen szaporította a pontjainak számát Silverstone-ban, így az élen „hármas holtverseny” alakult ki: a címvédő Räikkönennek, csapattársának, Felipe Massának és Hamiltonnak egyaránt 48 pontja van – köztük a korábbi jobb helyezések rangsorolnak.

„Messze ez a mostani pályafutásom legnagyobb győzelme, és nem csupán azért, mert először nyertem hazai pályán. Úgy gondolom, eddigi legjobb versenyemet futottam. Meglehetősen nehéz körülmények között kellett rónunk a köröket, a pálya elképesztően csúszott, szellemileg nagyon megterhelő volt ilyen esőben versenyezni” – magyarázta felszabadultan Hamilton, aki azt is elárulta, miről diskurált testvérével a futam előtt.

„Azt mondtam neki, remélem, a pályán tudom tartani az autót, mire ő úgy felelt, nem aggódik, mert szerinte mesterien megyek az esőben. Jó volt hallani ezt, a szavai erőt adtak nekem” – tette hozzá a 23 éves pilóta, aki elsősorban a pontszerzés reményében hajtott a pályára – az első helyről csak álmodozott. Hamilton egyébként is sokat köszönhet a családtagjainak, akiknek utóbb a Brit GP-n aratott győzelmét is ajánlotta.

A boldogságtól ordítani (AP)

A boldogságtól ordítani (AP)

„Az utóbbi hetekben bizony akadtak gondjaim, nehéz időszakon vagyok túl, de a családom végig mellettem állt. Szükségem is volt a támogatásra” – mondta. A világbajnokság, pontosabban az esélyek kapcsán viszont már nem volt ennyire bőbeszédű.

„Nehéz mit mondani. Keményen dolgozunk. Eddig ugyan jó munkát végeztünk, s bátran építhetünk arra, amit idáig elértünk, ugyanakkor hol van még a vége?! Nagyon sok verseny van hátra, úgyhogy szerintem felesleges jósolgatni” – így Hamilton.

Legközelebb (június 18-20.) Hockenheimbe látogat majd a száguldó cirkusz, és Hamilton Forma-1-es versenyen először méretett meg itt. Ezzel együtt bizakodó: „A vasárnapi győzelem jót tett az önbizalmamnak”.

—-Sajtószemle – Hamilton Anglia királya—-


Nagy-Britannia

The Sun: „Micsoda hétvége! Remény és diadal: Lewis csattanós választ adott a kritikusainak. A Forma-1 csodagyereke pályafutása legjobb futamával megnyerte a Brit Nagydíjat, és elkápráztatta a 90 ezer nézőt. A McLaren sztárja 60 kaotikus kör után visszavágott a csúszós Silverstone-ban.”

Daily Mail: „Lewis király klasszisa: Hamiltont látva könnyűnek tűnt az esőben körözés. Hamilton McLarenje bespriccelt a célba, a pilóta pedig élre állt a pontversenyben.”

Daily Express: „Lewis uralkodott az esőben. Hamilton robbantott és megnyerte élete első Brit GP-jét. Létrehozta a saját viharát, s óriási fölénnyel, 68 másodperces előnnyel nyert, már az ünneplők karjaiban volt, amikor a második a célba érkezett.”

The Times: “Lewis nyugodt maradt a vízben és hagyta, hogy riválisai pörögjenek. Magabiztosnak és koncentráltnak tűnt, amikor a hatalmas tömeg előtt beszállt az autójába, és végül megnyerte a Forma-1 történetének egyik legvizesebb futamát.”

Olaszország

La Stampa: „Hamilton nyert az esőben. Räikkönen negyedik helye megmentette a Ferrarit, bár Massa utolsó helye katasztrófa. Hárman állnak a világbajnokság élén.”

La Repubblica: „A Ferrari fekete napja és a brit Lewis Hamilton első sikere hazájában. Hiba és későn meghozott döntések a vörösök boxában – a Ferrari megtört.”

Corriere della Sera: „Lewis Anglia királya. Hamilton-show a silverstone-i esőben.”

Száguldás esőben (AP)

Száguldás esőben (AP)


Spanyolország

As: „A kaotikus futamon Hamilton és Alonso volt a legjobb. A brit saját közönsége előtt nagy sikert aratott, de Alonso is remek, hibátlan versenyt teljesített. Massa hibája megnyitotta előtte a Ferrari kapuját.”

El País: „Hamilton mint egy tisztafejű őrült repült a víz felett és elnémította a kritikusait. Alonso is úgy lubickolt a vízben, mint egy hal.”

El Mundo: „Hamilton óriási előadása a hazai kulisszák között.”

Marca: „Hamilton uralta a viadalt – de és ha nélkül.”

Franciaország

Le Parisien: „Hamilton csattanós válasza. Ez a győzelem az esőmenő Sennát és Schumachert idézte, csak a legnagyobbak képesek ilyenre.”

Libération: „Hamilton a többiek felett. Történelmi siker történelmi helyszínen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik