Élet-Stílus

Villa marad, Ivanovic a Juvéban

Az Európa-bajnokság gólkirálya esetében szakítva az eddigi hagyományokkal mélyen a zsebébe nyúl az anyagi gondokkal küzdő Valencia vezetése. A Chelsea januári igazolása, a szerb Branislav Ivanovic úgy távozhat Londonból, hogy egyszer sem szerepelt a nagycsapatban.

A Valencia együttese a hírek szerint rekordfizetést ajánlott az Európa-bajnokságon négy gólig jutó David Villáért, akit számos spanyol illetve angol sztárcsapat szeretne leszerződtetni. A 26 éves támadó már jó pár alkalommal elmondta, hogy maradni akar a klubnál, ám az egyesület közismert anyagi gondjai miatt többek között a Chelsea és a Liverpool is bejelentkezett.

Ha egyik kérő sem tesz le a 40 millió eurós kivásárlási árat, akkor a valenciaiak alaposan felturbózhatják a támadó 2013-ig szóló szerződését. Négy éve a klub vezetői bejelentették, hogy a jövőben egy játékosnak sem fizetnek évente 1,8 millió eurónál többet. Ha viszont Villa marad, akkor az eddigi fizetésének közel a kétszeresét, 3 millió eurót vihetne haza.

Villa volt az Eb egyik sztárja (MTI/EPA)

Villa volt az Eb egyik sztárja (MTI/EPA)

David Villa egyik kérője, a Chelsea együttese még a januári átigazolási időszakban szerezte meg 9 millió angol fontért a szerb Brasislav Ivanovic-ot a Lokomotiv Moszkvától. A 24 éves játékost a Milan, az Inter, a Manchester United és a Juventus is vitte volna, de ő a londoniakat választotta.

A döntését mára minden bizonnyal megbánta, hiszen egyetlen egy tétmeccsen sem szerepelt a csapatban. John Terry, Ricardo Carvalho és Alex mellett esélye sem volt a kezdőbe kerülésre a középső védőnek. Egy korábbi kérője, a Juventus együttese ennek ellenére nem mondott le Ivanovic-tól, és most állítólag már hajlandóak lennének 12 millió fontot fizetni érte.

A szerb lenne a harmadik védőjátékos, akit a nyári átigazolási időszakban megszerez a Bajnokok Ligája készülő torinói klub. Korábban már Olof Mellberg (Aston Villa) és Dario Knezevic (Livorno) írt alá az egyesülethez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik