Élet-Stílus

Gay nem duplázhat Pekingben

Nem súlyos az amerikai atlétikai bajnokságon a 200 méter középdöntőjében menet közben leállt Tyson Gay sérülése, aki ebben a számban nem állhat rajthoz az olimpián. A négyszeres világbajnok Allen Johnson sem indulhat Pekingben.

A eugene-i viadalon, amely olimpiai válogató is egyben, a 100-on és 200-on is vb-győztes sprinter a tudósítások szerint alig 40 méter megtétele után fájdalmasan kapott a bal lábához és a földre rogyott. Először úgy tűnt, hogy a combizma sérült meg, utóbb azonban ügynöke, Mark Wetmore azt közölte, hogy a térdín görcsölt be. Az alapos vizsgálat után kiderült: Gay két hétig nem tréningezhet teljes erőbedobással, csak könnyített edzéseket végezhet.

“Már a bemelegítésnél éreztem szúrást, emiatt rossz előérzetem volt. Amikor kijöttem a kanyarból, az első két lépés még jó volt, majd hirtelen jött a fájdalom. A földön fekve, már kevésbé fájt” – elevenítette fel a történteket Gay, aki ebben a számban a válogatási szabályok értelmében nem indulhat az olimpián, holott elsőszámú esélyesnek számított. A csapatba kerüléshez az első háromban kell végezni a döntőben.

100-on és váltóban vigasztalódhat Pekingben (Getty)

100-on és váltóban vigasztalódhat Pekingben (Getty)

Gay korábban 100-on simán nyert, így biztosította helyét a pekingi utazók között.

Nem versenyezhet viszont a játékokon Allen Johnson, aki a 110 m gát előcsatározásai során a negyedik gátnál Achilles-ín-sérülés miatt leállt. A 37 éves atléta 1996-ban, Atlantában aranyérmes volt, emellett négyszer nyert világbajnokságot. Most a negyedik olimpiájára készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik