Élet-Stílus

Tisztázták a Steauát

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága tisztázta a korrupcióval vádolt Steaua Bucurestit, így a csapat indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008/09-es szezonjában is. A klub elnöke, a hírhedt Gigi Becali eltiltását is csökkentették.

A bizottság döntése végleges, és ezzel semmisé vált az FRF eredeti döntése, melyet a fellebbviteli bizottság egyszer már megerősített. A Steaua a csütörtöki döntést követően – amely nem befolyásolja a bajnoki végeredményt – BL-résztvevő, a harmadik selejtezőkörben kapcsolódik majd be a küzdelembe.

Az együttestől eredetileg hét pontot levontak, valamint elnökét, a botrányairól híres Gigi Becalit két évre eltiltották minden nemű sporttevékenységtől. Utóbbi büntetést most hat hónapra csökkentették – írta az MTI.

Megúszta a klubelnök (gandul.info)

Megúszta a klubelnök (gandul.info)

A botrány az elmúlt szezonban tört ki, miután a szabályzat tiltása ellenére Becali a végül bajnok CFR Cluj ellenfeleit különpremizálással próbálta „lelkesíteni”. A vádlottak végig tagadták a bűnösségüket.

„Győzött az igazság” – nyilatkozta Becali a riportereknek. „A csütörtöki döntést követően elvárom a román szövetség embereitől, hogy elismerjék a tévedésüket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik