Élet-Stílus

NBA: Oklahoma Citybe költözik a Sonics

Seattle-ből Oklahoma Citybe költözik át a következő szezontól az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Supersonics csapata.

Ezt a klub tulajdonosa jelentette be. Clay Bennett az Oklahoma Cityben rendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megállapodás szerint 45 millió dollárt fizet Seattle városának most, míg további harmincat öt év múlva, ha addig nem költözik oda egy új klub.

Az alku része még, hogy a név és a csapat színei is a városban maradnak, azaz Oklahoma Cityben nem Supersonics néven szerepel majd az együttes.

Clay Bennett szülővárosába költöztette a csapatot (AP)

Clay Bennett tulajdonos a szülővárosába költöztette a csapatot (AP)

A szerződéssel egy hosszú háborúskodás zárult le Seattle vezetői és Bennett között. A milliárdos üzletember ugyanis már hosszú ideje szerette volna szülővárosába költöztetni a csapatot, amelynek Seattle vezetői nem akartak új csarnokot építeni.

David Stern, az NBA első embere közleményben üdvözölte a megállapodást, s egyben hangsúlyozta, hogy Seattle-t továbbra is a liga egyik legfontosabb városának tartja, melybe hamarosan ismét lehet csapat, igaz, ehhez szerinte mindenképpen szüksége van egy modern arénára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik