Élet-Stílus

MLSZ: Kanta József az év játékosa

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában ünnepélyes keretek között került sor az elmúlt idény legjobbjainak elismerésére.

Az év játékosának járó Bozsik József-díjat Kanta József, az MTK középpályása kapta, a gólkirályi cím – s ezzel együtt a Deák Ferenc-díj – birtokosa a zalaegerszegi Waltner Róbert lett.

Az év felfedezettjének járó Puskás Ferenc-díjat Urbán Gábor, az MTK támadója vehette át, míg a Sebes Gusztáv-díjat, amely az év edzőjét illeti, Garami József, a bajnok MTK mestere kapta.

Az év játékvezetőjének (Hertzka Pál-díj) Bede Ferencet, az év sportújságírójának (Molnár Dániel-díj) pedig Knézy Jenőt, az Eurosport és a Duna Televízió kommentátorát választották meg. Az egyéni elismerések után következett a Fair Play-díjak átadása.

Kanta József, Urbán Gábor, Garami József és Waltner Róbert (MTI)

Kanta József, Urbán Gábor, Garami József és Waltner Róbert (MTI)

Az élvonalbeli együttesek közül a legsportszerűbbnek – sorozatban negyedszer, ezúttal kapott piros lap nélkül! – az MTK bizonyult, a második a Győr, a harmadik pedig a Kaposvár lett. Az első helyezett egymillió, a második 500 ezer, a harmadik pedig 300 ezer forintos jutalomban részesült.

A szövetség 15 kategóriában 21 díjat, s ezekkel együtt összesen 2 900 000 forintot osztott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik