Élet-Stílus

Világbajnoki övért bokszolhat Balzsay

Nemzetközi információk szerint a WBO elrendelte Balzsay Károly és Jean Pascal összecsapását a Joe Calzaghe által felszabadított nagyközépsúlyú világbajnoki övért, melyre a német ajánlat szerint akár már szeptember 27-én sor kerülhet.

Egy kanadai lap információi szerint világbajnoki lehetőséget kapott Balzsay Károly, veretlen nagyközépsúlyú reménységünk, aki legközelebb szombaton, Jean Alberto Clavero ellen lép ringbe. A kategória királya, Joe Calzaghe ugyanis hivatalosan is hátrahagyta a WBC és a WBO trófeáját, a szabályok értelmében pedig a betöltetlen övekért az adott szervezet két legmagasabban jegyzett és elérhető ökölvívója bokszolhat.

A WBO-nál ugyan Mikkel Kessler az első helyezett, ám ő hamarosan lekerül a ranglistáról, mivel júniusban megszerezte a WBA trófeáját, Carl Froch (3.) pedig a WBC-nél, Jermain Taylorral bokszolhat a zöld övért. A két elérhető, legmagasabban jegyzett ökölvívó a WBO-nál így a második helyen rangsorolt kanadai Jean Pascal (2. helyezett, 21-0; 14KO) és a szervezet interkontinentális bajnoka, Balzsay Károly (4. helyezett, 18-0; 13KO).

Bárkivel kiáll (MTI)

Bárkivel kiáll (MTI)

A canoe.com úgy tudja, hogy a WBO már szombaton elrendelte a Balzsay-Pascal találkozót, Karesz csapata, az Universum Box-Promotion pedig már ajánlatot is tett egy szeptember 27-ei, németországi mérkőzésre. A honlap ugyanakkor megjegyzi, hogy mivel Taylor a jelek szerint nem érdekelt egy Froch elleni mérkőzésben, úgy Pascal akár a WBC-nél is lehetőséget kaphat – bár őt azon a ranglistán megelőzi a szintén universumos Denis Inkin.

A lényeg azonban, hogy akár a WBC, akár a WBO mellett teszi le a voksát Pascal csapata, a szabályok értelmében Balzsay Károly az egyik jogosult fél, hogy a betöltetlen övért kesztyűt húzhasson. A WBO egyébként ugyanaz a szervezet, ahol Kovács István és Erdei Zsolt is világbajnoki címet szerzett, Kokó jelenleg pedig a szervezet európai alelnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik