Élet-Stílus

Svéd-norvég Eb-pályázat 2016-ra

Svédország és Norvégia azt tervezi, hogy közösen pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért. A két skandináv országnak nem jelentene problémát, ha addigra a mezőnyt kibővítenék.

Várhatóan ősszel nyújtják be az UEFA-nál a jelentkezéshez szükséges papírokat – mondta a svéd szövetség (SFF) főtitkára egy rádiós interjúban. “Akkor is meg tudnánk oldani a feladatot, ha az UEFA 24 csapatosra növelné a létszámot” – jelentette be Sune Hellströmer. Az ügyben várhatóan a szeptemberi UEFA-közgyűlés dönt, de nagyon úgy tűnik, hogy a tagországok többsége hajlik a bővítésre.

A svédek 1992-ben már rendeztek Európa-bajnokságot – a tornát a “beugró” dán csapat nyerte -, igaz, akkor még csak nyolc csapat lépett pályára. A 24 csapatos Eb megrendezéséhez mindkét országban négy-négy, az UEFA-előírásoknak megfelelő stadionra lenne szükség. A közösen pályázó skandinávok legnagyobb riválisa Franciaország lehet.

Ibrahimovic már 34 éves lenne az esetleges hazai Eb-n (MTI/EPA)

Ibrahimovic már 34 éves lenne az esetleges hazai Eb-n (MTI/EPA)

A köztes 2012-es kontinenstornát a lengyelek és az ukránok közösen nyerték el, ugyanakkor elképzelhető, hogy elveszik tőlük. Ebben a kérdésben is a szeptemberi közgyűlés hivatott dönteni. Az UEFA elnöke a napokban terepszemlét tart a két kelet-európai országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik